2021 április 16., péntek
Forrás: pestisracok.hu

Ködszurkáló: A jégmező lovagjai

Share

Nézem ezt a képet… ismét egy csoda! Olimpiai arany a jégen… soha nem volt még ilyen! Örömcunami tajtékzott végig az országon, felrobbant az internet, mindenki őket, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltót csodálja, könnyezi és szereti. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor. Ezeket a fiúkat, a kis árgyélusokat a jégen. És akkor jön ez a kocsmaszagú böffenet Majtényitól: „Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.” Nem, ezt az aljasságot nem érdemes minősíteni.

Ellenben elfogott valami deja vu érzés. Volt már ilyesmi, nem is olyan régen. És hopp, eszembe is jutott egy pár évvel ezelőtti írásom.

A legutóbbi foci EB és a magyar csoda kapcsán.

Álljon itt ennek a régi írásnak a lényegi része, azokért a fiúkért és a mostani bajnokokért:

„… mert úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér…”

Feledjünk el minden mocskot, feledjük el a bartusokat/dánieleket/indexet/farkasházykat és egyebeket, mindenkit, aki azon a csodálatos estén beletaposott a lelkünkbe!

Ne hagyjuk, hogy „mint a guano, keményen, vastagon” ránk telepedjen, ránk száradjon a sanda magyargyűlöletük, nemzetellenességük, hazátlanságuk, hideg cinizmusuk, savanyú kedvetlenségük, lábszagos filozofálgatásuk, hogy miért is nem kell örülni, fürödni egy nagy nemzeti összeborulásban, sírva énekelni a Himnuszt és mennybe menni a boldogságtól… végre!

Végre átszakadt a gát, és áradt a szeretet, büszkeség, a boldogság-szökőár, keblére ölelte magát az ország, tizenötmillió magyar… „és történjék bármi, míg élünk, s meghalunk…”

(…)

Isten megáldja ezért ezeket a fiúkat, Isten éltesse sokáig a ma huszonegy éves Nagy Ádámot!

Most pedig Isten áldja meg ezeket a magyar fiúkat: Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Ködszurkáló

Legfrissebb bejegyzések Ködszurkáló (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Nem tudom kedves Írástudó, mi a neved, de nagyon köszönöm ezeket a kedves szavakat. Igen, nekem is pont ezek jutottak az eszembe. Nagy aljasságnak tartottam, amikor olvastam Majtényi gyűlölettel beiszapolt szavaít, amivel megpróbálta az örömünket bemocskolni. Nem törődünk vele, mi változatlanúl örülünk az aryany éremnek, s örülünk ennek a 4 fiatal magyarnak, s köszönjük ezt a szép ajándékot!
    ISTEN ÁLDJON MEG BENNETEKETí! HAJRÁ MAGYAROK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.