2020 október 21., szerda
kolping2

Kolping Szövetség: Tartsák tiszteletben hazánk jogait!

Share

kolping2Tiltakozunk, hogy olyan szervezetek, melyeknek legitimitása nem eredeztethető az európai közösséget alkotó népek akaratából, kérdőjelet kívánnak tenni egy olyan 2/3-os többséggel választott kormány tevékenysége mögé, amelyet viszont demokratikusan választottak – olvasható a Magyar Kolping Szövetség a PolgárPortálnak megküldött állásfoglalásában.

A Szövetség Ügyvivő Testülete emlékeztet rá, hogy a Kolping mozgalom alapítója, boldog Kolping Adolf 1848-ban indította el Kölnben a Katolikus Legényegylet elnevezésű mozgalmát a keresztény szociális értékek érvényesítésére a társadalomban. Magyarországon a Katolikus Legényegylet 1856-tól működött egészen az 1948-ban történt betiltásáig. 1989 után a Kolping Család Egyesületek szövetségeként újraszervezet civil mozgalmaként ma 75 tagegyesületet magába foglalva, a közélet keresztény szemléletű megújításáért végzi tevékenységét.

Mint írják, ezen elkötelezettségük késztette a szervezetet a megszólalásra. “Hazánk ellen szövetkezett bel és külföldi erők a sajtón és az IMF-en valamint az Európai Bizottságon keresztül olyan nyomást kíván gyakorolni országunkra, s annak gazdasági és politikai irányvonalára, amely példátlan beavatkozás hazánk belügyeibe. Tiltakozunk, hogy olyan szervezetek, melyeknek legitimitása nem eredeztethető az európai közösséget alkotó népek akaratából, kérdőjelet kívánnak tenni egy olyan 2/3-os többséggel választott kormány tevékenysége mögé, amelyet viszont demokratikusan választottak. Tiltakozunk, mert az európai közösség alapítóinak szellemi örökségét semmibe véve olyan hangadó csoportok ragadták ma magához Európa irányítását, akik semmibe veszik a tagországok nemzeti önrendelkezését. A gazdasági kérdések sohasem írhatják felül az emberi szabadságjogokat. Meggyőződésünk szerint Magyarország létének és megmaradásának alapját ezek a keresztény gyökerek képezik, amelyeket ma ezek a nemzetközi erők nem ismernek el. Magyarország kétharmada a keresztény gyökerek mellé tette le a voksát, és jó lenne, ha ezt Európában is a keresztény ellenes csoportosulások is tudomásul vennék. Követeljük, hogy szüntessék meg a hazánk ellen folyó eszmei és gazdasági nyomás gyakorlását. Az Európai Unió tartsa szem előtt a társult országok közötti szolidaritás elvét és tartsa tiszteletben az egyes országok önrendelkezési jogát is, melyet szabad és demokratikus választások által legitimált kormányok gyakorolnak. Az Európai közösség léte mindannyiunk közös érdeke mindaddig, míg az a közösséget alkotó tagországok érdekét szolgálja” – figyelmeztet a szövetség.

(PP)

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Medgyessy Péter és Adrian Nastase koccintanak az akkori magyar kormány több tagjával, 2002. december elsején. MTI/Archív

Erdélyi levelek: Gyulafehérvártól a Kempinskiig és tovább

  Ma van december 1-je, amely ugyan kevesebb, mint negyedszázada, de Románia hivatalos, egyetlen nemzeti …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.