2019 március 25., hétfő
Forrás: 888.hu

Komplett iparág épült a migrációra

Share

Újabb bizonyítékok kerültek elő, amelyek azt támasztják alá, hogy embercsempészek vagy bevándorlást segítő szervezetek szóróanyagainak nyomására vonult át a görög–macedón határon több ezer ember 2016 márciusában.

A Mandiner.hu internetes portál egy két évvel ezelőtti eseményt elevenít fel, amikor majd kétezer migráns, köztük sok gyerek indult el az idomeni menekülttáborból, hogy átkelési lehetőséget keressen a görög–macedón határon felállított kerítésen keresztül. Mikor az embertömeg elérte a határszakaszon lévő folyót, egymásba kapaszkodtak emberi láncot alkotva, így próbálták segíteni egymást a sodrásban. A menekültek azt mondták: lyukat akarnak találni a határon felállított szögesdrót kerítésen.

Az átkeléshez való döntésükben nem kis szerepet játszott, hogy migránssegítő aktivisták szórólapokat, tájékoztató anyagokat, térképeket osztogattak nekik.

A szórólapokon részletes tanácsokkal látják el a migránsokat, például leírják, hogy milyen útvonalon haladjanak, hol kerülhetik el a határzárat, azt is javasolják, hogy nagyobb csoportokban keljenek útra. Ha ugyanis több ezer ember gyűlik össze a határon, a rendőrség nem lesz képes megállítani vagy visszafordítani őket. Arra is felhívják a migránsok figyelmét, hogy nem fogják buszokkal vagy vonaton elszállítani őket Németországba, viszont, aki a táborban marad, lehet, hogy visszaküldik Törökországba. Amennyiben a migránsok illegálisan bejutnak Kelet-Európába, akkor van esélyük a maradásra, hiszen Németország befogadja a menekülteket. Arra is figyelmeztetik őket, hogy a szórólapokat rejtsék el, hogy ne lássa a rendőrség vagy újságírók.

A magyar–szerb határon rendőrségi források szerint az elfogott migránsoknál is lehetett arab nyelven írt szórólapokat, valamint térképeket találni, de volt, hogy telefonjukra mentettek le egy-egy szóróanyagról fotókat.

Hálózat épült a bevándorlás segítésére

Egész hálózat szerveződött arra, hogy az útra kelő tömegek európai „beilleszkedését” hamis okmányokkal vagy akár hamis diplomával is segítse. A legnépszerűbb közösségi oldalon az embercsempész irodák hirdetik szolgáltatásaikat, ahol hamis diplomát, bizonyítványt, személyi igazolványt, útlevelet, valamint családegyesítéshez szükséges dokumentumokat forgalmaznak.

Az „Európai útlevelek és tartózkodási engedélyek” nevű arab Facebook-oldal például azzal reklámozza magát, hogy a lehető legolcsóbban biztosít személyazonosító okmányokat az Európába utazás megkönnyítése érdekében. Referenciaként hamis személyi igazolványokról, valamint diplomákról készült fotókat is feltöltöttek.

MTI / mandiner.hu / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    BOCSÁNAT ! Ez kinek új hír ? Ugyanis sok éve építgeti Soros és bandája ezt az “ipart és hálózatot ” a világban . Ha erre csak most derült fény , ha ez most vált nyilvánvalóvá , akkor miért működtetik a titkosszolgálatot milliárdokért ? Erre egy laikus is csak legyint . No ne ! Ez már túlhaladja az értelmes tájékoztatás kereteit ./ Persze ismétlés a tudás atyja … /

  2. Olaszországban sok milliárd eurós üzlet a migránsok ellátása, amelyből főként a baloldali coop-ok és katolikus ngo-k húznak hatalmas hasznot. Legújabban már az 5 Csillag Mozgalom emberei is beszálltak ebbe a migrációs bizniszbe, ezért is nem nagyon akarják sokan megállítani a migrációt. Ráadásul ezek a szervezetek gyakran az átlagos profitrátánál is sokkal nagyobb haszonnal dolgoznak, és nem is igen átlátható a tevékenységük. Ezért is sajnos fennáll egy 5 csillagos és baloldai kormány lehetősége Olaszországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.