2018 július 21., szombat
A Kossuth téri szoborcsoport - Fotó: Mészáros Péter / Pestisrácok.hu
A Kossuth téri szoborcsoport - Fotó: Mészáros Péter / Pestisrácok.hu / A kép illusztráció

Kossuth szobra nem elég menő a románoknak

Share

Hiába várt két évet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) vezetősége, nem sikerült engedélyt szerezniük, hogy kihelyezzék Kossuth Lajos mellszobrát a felsőoktatási intézmény marosvásárhelyi karának épülete elé.

Dávid László rektor a Krónikának elmondta: az összeállított dokumentáció megjárta a koronkai önkormányzatot, a Maros Megyei Tanácsot, végül a terv az Országos Műemlékvédelmi Bizottságnál bukott el, amelynek illetékesei úgy vélték, az aránylag kis méretű mellszobor nem elég impozáns a kiválasztott helyhez képest – írja az Itthon.

A Sapientia vezetősége nem hagyja annyiban a dolgot: Dávid László elmondta, másodjára is összeállítják a dokumentációt, és ismét elindítják az engedélyeztetési folyamatot. „Tudom, hogy magánterületről van szó, azonban mi nem kockáztathatunk, minden egyes papírt be akarunk szerezni” – szögezte le. A rektor célzott arra is, hogy a hatóságok sokkal jobban „odafigyelnek” a Sapientiára, mint más állami vagy akár magánkézben levő tanintézetre, és a legkisebb hibát is büntetik.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Tunézia után Líbia sem kér a gyűjtőtáborokból

“Nálunk ilyen nem lesz. Abszolúte ellenezzük, hogy Európa teljesen hivatalosan nálunk akarja elszállásolni azokat az …

Egy hozzászólás van

  1. Ha ez a mellszobor kicsi akkor, egész alakos, és elüre jóváhagyott méretű szobrot kellene csináltatni. Bozonyosan a magyar kormány támogatná a közadakozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.