2020 június 5., péntek
Fotó: MTI/EPA/Nicolas Bouvy

Kovács László tisztességes elnököt szeretne az MSZP élére

Share

A tisztújító kongresszus június 17-én lesz, akkor eldől, milyen irányba halad tovább az ellenzéki párt. Kovács László az MSZP volt elnöke az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: a kongresszuson olyan vezetőket kell megválasztani, akiknek van tisztességük.

Öt jelölt van az MSZP elnöki posztjára: Kunhalmi Ágnes, Szanyi Tibor, Mesterházy Attila, Tóth Bertalan, Bródy Gábor. Az MSZP volt elnöke arról beszélt az M1 Ma Reggel című műsorában, hogy a párt választmányi ülésén úgy érezte, a választási vereség utáni kétségbeesés után a tenni akarás dominált az ellenzéki párt politikusaiban.

Kovács László nagyon fontosnak tartja, hogy a közeljövő feladatairól volt szó, illetve arról, hogy a következő négy évben az MSZP-nek milyen feladatokra kell összpontosítania. Úgy fogalmazott: folytatni kell a tanulságok levonását, egyrészt fel kell idézni az elkövetett hibákat, hogy azok ne ismétlődjenek meg, mert az elmúlt három ciklusban ez elmaradt, másrészt úgy vélekedett, fel kell idézni a győzelmek tanulságait is.

Az MSZP volt elnöke arról is beszélt, hogy olyan listát kell összeállítani, ami biztosítja, hogy minden szakpolitikai területnek legyen egy felelőse a frakcióban, aki egy adott miniszterrel vagy államtitkárral megfelelő szinten vitát tud folytatni. Megjegyezte: ugyanez vonatkozik az elnökség összeállítására is. Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: olyan vezetőket kell választani, akiknek tehetségük, tudásuk, tapasztalatuk, teljesítményük, és tisztességük is van.

„Olyan politikusokat ne válasszunk meg semmilyen tisztségre, akinek a tisztessége kétségbevonható. Ha egy ilyen elnökség jön létre a kongresszuson, akkor nem annyira döntő, hogy ki az elnök, persze olyan elnök kell, aki ezt a csapatot, vezetni, irányítani tudja” – magyarázta Kovács László az MSZP volt elnöke az M1 Ma Reggel című műsorában.

forrás: M1 Ma Reggel / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

3 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  “Laci bácsi”!
  Nem kellene a háttérben maradni, s ráhagyni az “új erőkre”, hogy mire mennek magukban? Az az érzésem, hogy nem tartanak igényt a tanácsokra a régi gyenge vezetéstől?

 2. Kovács Sanyi,vagy Laci,vagy mi a neved.
  Rád is csak a gatyaelhagyásod ügyében fogunk emlékezni. A természetes kiválasztódás ellenpéldaképe voltál,ahogy a pártod is. És amikor nem tudnak a “kiválasztottakon” kívül mások felemelkedni,na az a csőd. És a magadfajták ezt még mindig nem látják.
  Sajnálom. Ne nem a magadfajtákat,hanem az “állampárt” elprivatizált vagyonát. Azt kár volt a magadfajták kezére adni.

  • És ebben az esetben a kárörvendést (ami az kend hangja) ,nem tartom jó ötletnek,hiszen azon a hajón utazik,ahol léket vágott a gyurcsányi,és többek között kend is csak tágítani akarja a lukat. Ez még mindig nem baj,hiszen a “bal”oldalnak,megújulásra van szüksége. S nem a régi levitézlett hazaárulókkal,sem az újabb levitézlett hazaárulókkal.
   Majd viszek koszorút a maszop sírjára. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.