2019 május 25., szombat
Kunhalmi Ágnes, a párt fővárosi elnöke a Magyar Szocialista Párt (MSZP) családi majálisán tartott fórumon a fővárosi Városligetben 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kunhalmi bedobta a törölközőt, két jelölt maradt az MSZP elnöki posztjára

Share

Nem indul az MSZP elnöki posztjáért mégsem Kunhalmi Ágnes, csak a választmány vezetéséért jelölteti magát vasárnap – írta a politikus az Indexnek küldött nyilatkozatában.

Vasárnap lesz az MSZP tisztújító kongresszusa, ahol a párt dönt az új elnök személyéről is. Mesterházy Attila, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes voltak a jelöltek a párt élére, ám Kunhalmi Ágnes visszalépett az elnökjelöltségtől.

Kunhalmi az Indexnek küldött nyilatkozatában azt írta, a pártot illető terveit szerinte nyilvánvalóvá tette az elnökjelölti kampányában: következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésének a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látja.

Szerinte amíg a baloldali szavazótábor szétesett, “addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni – legyenek azok új, vagy hagyományos baloldali, erők – hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek.

„Ehhez pedig egy jelszót tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a baloldalon nincsenek többé ellenségek” – idézi a portál Kunhalmit.

Kunhalmi azt írta: “én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása.” Kunhalmi szerint a hite, és a koncepciója világ a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretné, ezért döntött úgy, hogy a céljait nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezik a vasárnapi tisztújításon.

„Azt szeretném, hogy a következő két évet ne csak az MSZP-n belüli szembenállások határozzák meg, hanem erős, cselekvőképes, és mindenekelőtt együttműködő párt legyünk, amely az egész országnak képes lesz útitervet adni” – fogalmazott Kunhalmi.

Kunhalmi Ágnes nem kíván iránymutatást adni senkinek, senkit nem támogat az elnökjelöltek közül.

Index.hu / atv.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Az egyik 19, a másik 1 hiján 20. Viselve ismerszik meg, hogy melyik a jobb. Attilát már láttuk, majd meglátjuk a másikat is.

  2. És most,mennyit kér majd a tótberci a visszalépésért?

  3. EZ AZTÁN REMEK KIÁLLÁS ! HA ÉN NEM LEHETEK , MÁS SE LEGYEN !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.