2021 szeptember 28., kedd
Kutatók Éjszakája, sugázásmérő drón

Kutatók Éjszakája, 2019

Share

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és Bánki Donát Gépész És Biztonságtechnikai Mérnöki Kar programjaiból szemezgettünk.

50 éve lépett ember a Hold felszínére

 

A szerkezet, amely elrepítette az embert a holdra: magassága meghaladta a 100 métert

 

A holdraszálló egység

 

A gépjárműgyártás a kezdetektől napjainkig

 

Valamikor innen indult a tömeges gépkocsigyártás

 

… és idáig jutott

 

A robotok is táncra perdültek és énekeltek ezen az éjszakán

 

 

Az informatikai eszközök evolúcióját bemutató kiállítás is sok látogatót vonzott

 

 

Tegye fel a kezét, aki dolgozott ilyenen!

 

Színfestéssel a leggyorsabb az átöltözés!

 

 

Hiába XXI. század és hiába virtuális világ, a nyomtatott szónak még mindig súlya van…

 

Egy könyvet nem szabad a borítója alapján megítélni, mégis, milyen szép lehet egy díszesen felöltöztetett könyv

 

 

Nehéz választani a borítók alapján, mégis, ez a játék lényege…

 

 

A “Haditechnika – Nézd, építsd és vezesd!” c. előadás során haditechnikába csomagolva a történelmet és a fizikát ismertük meg

 

 

 

Szórakoztatva tanítani… ez a legfontosabb célja a Kutatók Éjszakájának – és ez a cél teljesült idén is.

 

#kutatókéjszakája #óbudaiegyetem

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

Egy hozzászólás van

 1. FARKAS BERTALAN A LELKET ÖLŐ ÁTVERÉS MIATT IDÜLT ALKOHOLISTÁVÁ ÉRETT (CION-KOMMUNISTA KÉM-ÜGYNÖK!!!) SOHASEM JÁRT AZ ún. VILÁGŰRBEN‼️‼️‼️👩‍⚖️👨‍⚖️

  IDÉN VOLT 39 ÉVES A SZOVJETEK ORBITÁLIS ŰRSZÍNHÁZA AZ ÖN ÉS KÖZ- VESZÉLYESEN ISZÁKOS, FARKAS BERTALAN BEVONÁSÁVAL!!!

  SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT, HOGY AZ ELSŐ MAGYAR (DRÓTKÖTÉLEN LÓGÓ LOGO!!!- lásd a képen!!!) ŰRHAJÓSNAK HAZUDOTT SZÉLHÁMOS MÉG MINDIG NEM MONDTA EL AZ IGAZSÁGOT A MAGYAR EMBEREKNEK ÉS A VILÁG HISZÉKENY DARWIN „MAJMAINAK”!!!

  MINT TUDJUK AZ ún. ŰR CSAK AZ ISTENTELEN EMBEREK KÉT FÜLE KÖZÖTT LÉTEZIK!!!

  ÁLLÍTÓLAG ÉPPEN EBBEN A(Z)ŰRBEN KÖRÖZÖTT (JÁRT?!) A MAGYARORSZÁGI GYULAHÁZÁN NAPVILÁGOT LÁTOTT, SEKÉLYES KÉPESSÉGŰ OROSZLÁN (1949. augusztus 2.) AKIT A KORABELI SZOVJET HAZUGSÁGGYÁR ELSŐ MAGYAR ŰRHAJÓSKÉNT ÜLTETETT BELE A KÖZTUDATBA ÉS A HITETLEN EMBEREK „AGYÁBA”!!!

  Az ún. Szojuz–36 és Szojuz–35 kommunista INTERKOZMOSZ agymosó programban szerepet játszó vadászpilótánk persze soha nem került távolabb önmagától, lelkiismeretétől és a FÖLDANYÁTÓL, mint abban a 8 NAPBAN!!!…- amikor is a SZOVJET PROPAGANDA GÉPEZET eljátszatta vele, hogy a Föld körül keringenek!!!

  Az űrutazásnak hazudott stúdió felvétel és „világraszóló” imitáció (CION-KOMMUNISTA ERŐFITOGTATÁS!!!) 1980. május 26-án, magyar idő szerint 20 óra 20 perckor kezdődött, a Szojuz–36 űrhajóval.

  Az űrhajósok (ügynök űr-ripacsok!) a szerkezet leszállóegységében tartózkodtak, ugyanis az „űrhajó” első és utolsó része a visszatérés során az űrben leválik és megsemmisül.

  „A számadatokat tekintve tíz perc alatt emelkedtek fel 240 kilométer magasra, a start előtt pedig 320 tonna üzemanyagra volt szükség.

  A pályamagasságot 350 kilométerre növelték: a Szaljut–6 űrállomás ezen a magasságon repült.

  Az űrlaboratóriumon nyolc napot töltött el a magyar és a szovjet űrhajós, a már előzőleg ott tartózkodó két szovjet kozmonauta társaságában.”

  …és most szemlézzük is rögvest az akkori és mai (MÉG MINDIG AKTÍV „ŰRZŰRHAJÓST”!!!) cion-kommunista kém, FARKAS BERTALAN nyilatkozatát:

  – A Föld csodálatos látvány volt az űrből. Emlékszem, az egyik pillanatban még a Csendes-óceánt, Japánt, Kínát és az akkori Szovjetunió keleti partjait szemlélhettem felülről, fél órával később pedig már Amerika nyugati partjai felett repültünk.

  – Naponta tizenhat napfelkeltét és tizenhat naplementét láttam, a Földet pedig másfél óra alatt kerültük meg – meséli a ma is szolgálatban lévő, reneszánszát élő kommunista ügynök (ISTEN-GYILKOS és SZEMLÉLET-TERRORISTA!!!)!!!

  Persze az emberben mindezek után felmerül a kérdés az egyéb biológiai szükségletek elvégzésével kapcsolatban is.

  Mint a megátalkodott hazudozó Farkas Bertalan (védve a cion-kommunista ámítás mundérját!) mondja, ehhez egy speciális mosdót használtak, amelyben a huzat segítségével egy konténerben gyűjtötték a végterméket. Ezt végül a legénység lőtte ki az űrbe úgy, hogy aztán a „csomag” egy másik pályára állt, fokozatosan vesztett a magasságából, bekerült az atmoszférába és megsemmisült. De senki ne aggódjon – teszi hozzá gyorsan, nevetve a rekláműrhajós –, nem kell attól tartani, hogy ez a tartalom bárkinek a fejére hullik majd.

  Nem mellesleg az űrhajózás igen veszélyes küldetés: ötven-ötven százalék a túlélés esélye egészen addig, amíg az űrhajó a Földön nem landol. Mindenesetre a Szojuz–35 űrhajó – a legénységgel együtt – sikeresen ért földet 1980. június 3-án, mellyel Magyarország az ENSZ által deklarált nemzetek közül a hetedik volt, amely űrhajóst küldött az ún. „univerzumba.”

  „Szerintem szakértők számára minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy a magát az első magyar űrhajósnak kiadó Farkas Bertalan a hidegháború idején csak a szovjet katonai hírszerzés, a CRU-nak az űrhajózással kapcsolatos dezinformációkra kiképzett egyik ügynöke volt.

  Amikor a hazatérése után két hónappal erre a magyar illetékesek rájöttek, Magyarországon még szocializmus volt.

  Ezért nem leplezhették le a szovjetek ügynökét. Kb. hat hónappal később kihelyezték őt az USÁ-ba, a New York-i magyar ENSZ misszióra.

  Idült alkoholistaként elkövetett botrányai miatt azonban hamarosan onnan is kirúgták.

  Akkor egy ideig az egyik repülőtéren úgynevezett légi marsallként szolgált, aki a magyar pilóták és a helyi hatóságok között közvetített, ha éppen arra volt szükség.

  Időközben azonban az újabb és újabb alkoholista botrányai miatt a családja is szakított vele.

  Az USA illetékes szervei pedig kiutasították az országból!!!

  Akkor munkát keresve bejárta a világot, de persze eszébe sem jutott, hogy visszatérjen az akkor még létező szocialista Magyarországra, vagy a Szovjetunióba.

  Végül Kínában kötött ki.

  Néhány évvel ezelőtt pedig onnan tért haza.

  Itthon pedig az illetékeseknek eszébe sem jutott, hogy mielőtt újra hőst csinálnak belőle, az „űrhajózáshoz valóban értő szakértőkkel” is kikérdeztessék.

  Mindezért Farkas Bertalan tovább tudja terjeszteni az egyik szovjet filmstúdióban készített reklámfilmjeit.

  Aki egy kicsit is ért az „űrhajózással” kapcsolatos űrdinamikai, egészségügyi és más törvényszerűségekhez, az-az állítólagos űrhajózása során készített fényképek és „dokumentumfilmek” alapján azonnal láthatja, hogy Farkas Bertalan még sohasem járt a világűrben, de még csak a sztratoszféráig sem jutott el!!!

  Ezt többek közt a következők bizonyítják.

  1. A földi gravitációhoz szokott emberi test idegeivel és izmaival, sem beszélni, sem enni, sem inni, sem mosolyogni nem lehet. Ha valaki mindezt megpróbálná, az azonnal a kínok kínjai közepette megfulladna.

  2. Akkoriban, amikor állítása szerint űrhajósként a világűrben járt, még nem voltak a rádióadásokat közvetítő műholdak. Tehát még ha ott járt volna, akkor sem beszélgethetett rádión keresztül a földi szovjet űrhajózási központtal.

  3. Végül, de nem utolsó sorban, enyhén szólva vérlázító, hogy a szülőfalujában közpénzből már múzeumot rendeztek be, amelyben őt, mint az űrhajózás magyar hősét népszerűsítik.

  Ráadásul, még a külgazdasági és külügyminiszter nem kevés pénzért űrhajózási tanácsadójaként foglalkoztatja.

  Mindez az én magánvéleményem. Azzal csupán arra szeretnék figyelmeztetni, hogy Farkas Bertalan közszereplői csalásai előbb vagy utóbb le fognak lepleződni. Az pedig nem vet majd jó fényt Magyarországra.”

  PERSZE (HÁLA A JÓISTENNEK!!!) A MA INDIGÓ ÉS KRISTÁLY GENERÁCIÓINAK ÉS A GONDOLKODÓ EMBEREKNEK EZEN DILETTÁNS ÉS ŐRÜLT BESZÁMOLÓK NEHEZEN HEVERHETŐK KI RÖHÖGÉS NÉLKÜL, FÖLDÖN FETRENGVE; – MÍG AZ EXTRÉM HAZUGSÁGOK NETOVÁBBJAI RÉVÉN EGYBŐL ESZÜNKBE TÓDULHATNAK A NÜRNBERGI PEREK FIZETETT AGYHALOTTJAINAK IRGALMATLANUL GONOSZ ÉS FÉKTELENÜL BETEG TANÚVALLOMÁSAI IS!!!

  HŰEN IGAZOLVA, HOGY FARKAS BERTALAN ŰRMISSZIÓJA SEM VOLT EGYÉB, MINT 1 SZOKÁSOS 9/11-es FENEVAD (SATAN-i!!!) FÉLE FÉLREVEZETÉS, MEGTÉVESZTÉS, ISTENTAGADÁS!!!

  AZ ÉPPEN „HETVENKEDŐ” FARKAS BERTALANNAK PEDIG AZT ÜZENEM, HOGY ADDIG KÖNNYÍTSEN LELKIISMERETÉN; – AMÍG HOZZÁTARTOZÓI, SZESZTESTVÉREI SZÍVBŐL SZERETIK ÉS NEMZETÉNEK TAGJAI…- MÉG A „MEGNEMTÖRTÉNTEK” ISMERETÉBEN IS…- ÉRDEKLŐDÉST MUTATNAK FELÉJE!!!

  FIGYELEM‼️‼️‼️😉 ÉBREDÉSHEZ ÉS/VAGY MEGVILÁGOSODÁSHOZ:

  https://www.youtube.com/watch?v=5gxQyCUwfGg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.