2019 május 25., szombat
Forrás: csakfoci.hu

Labdarúgó-világbajnok lett Kárpátalja, negyedik Székelyföld!

Share

Kárpátalja válogatottja nyerte meg büntetőrúgások után a Londonban zajló CONIFA-t, a FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek labdarúgó-világbajnokságát. A kárpátaljaiak kapusa három tizenegyest is megfogott. Székelyföld negyedik lett.

2014 óta rendezik meg a FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. A 16 csapatos londoni torna kisdöntőjén a Székelyföld 4-2-re kikapott Kárpátaljától, így utóbbi került a döntőbe.

A fináléban Észak-Ciprus ellen játszottak, ahol a rendes játékidőben 0-0-ra végeztek a felek, és mivel a CONIFA vb-n nincs hosszabbítás, így tizenegyesek következtek. A büntetőpárbaj abszolút hőse a kárpátaljaiak kapusa, Fejér Béla volt, aki három büntetőt is kivédett, amivel hozzájárult csapata 3-2-es sikeréhez.

A bronzmérkőzésen a Székelyföld csapata is büntetőpárbajra kényszerült, de az észak-olaszországi Padániával szemben 5-4-re alulmaradtak, így ők lettek a harmadikok. Székelyföld negyedik lett a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon, ám így is kvalifikálta magát a jövő évi, nizzai Európa-bajnokságra.

Forrás: csakfoci.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Magyarország lett a legeredményesebb nemzet a kajak-kenu vébén

A magyar válogatott végzett az élen az összetett pontversenyben, azaz az érmek mellett a legtöbb …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.