2018 május 25., péntek
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2016. május 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lázár: Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé

Share

Az új felsőoktatási törvény megfelel az európai jogi normáknak, ezért Magyarország áll minden vizsgálat elé – reagált az Európai Parlament (EP) szerdai, a magyarországi helyzetről hozott határozatára Lázár János a Csongrád megyei Kiszomboron tartott lakossági fóruma után.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kérő határozattervezetet “fenyegetésnek, nyomásgyakorlásnak” nevezte. Megjegyezte: a sokadik EP-vizsgálat lesz ez Magyarországgal szemben, “ebben nincs semmi újdonság”.

Hangsúlyozta, véleménye szerint minden Magyarországon működő egyetemre egyforma szabályoknak kell vonatkozniuk, így Soros György Közép-európai Egyetemére is. Lázár János azt mondta: Soros György brüsszeli lobbija erős, “óriási befolyása van a baloldalra Sorosnak”. Politikai nyomásgyakorlásnak Magyarország nem enged – jelentette ki.

A lakossági fórumon Lázár János az Európai Parlament szerdai döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: az EP “Soros György szája ízének megfelelő módon” elítélte az országot azért, mert meg akarta vonni a Soros-egyetem privilégiumait. Aki megszavazta a szigorúbb határozatot, Magyarország ellen szavazott. “Ezt nem fogadhatjuk el” – mondta a miniszter.

Az EP a szerdai határozatban többi között arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel az új felsőoktatási törvényben megjelelt határidőket, és vállaljon kötelezettséget arra, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) szabad intézményként Budapesten maradhat.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bosznia-Hercegovina és Montenegró is kerítést építene

Szigorúbb intézkedéseket vezet be Bosznia-Hercegovina a migrációs nyomás növekedése miatt, és határkerítés építését is kilátásba …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Na ne! Ez a gazember zsidó mondaná meg, melyik egyetem szabad, vagyis ő szabná a feltételeket a szabadon választott magyar kormánynak az EU segitségével. Köszönet Orbánnak, aki nem engedi, hogy ez a gazember zsidó pincsikutyát csináljon belőle.Ez a komcsiknál nem így volt. Ők úgy táncoltak, ahogy Soros fütyült nekik, vagy nem győzték a Soros által pénzelt Nyugat seggét nyalni! Istenem köszönöm, hogy megajándékoztad szeretett hazámat és népemet Orbánnal. Védd és vezesd Őt Szentlelkeddel. Amen. Isten áldd a magyart és a hazát, a székelyt és Erdélyt mindörökké.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.