2017 szeptember 23., szombat
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2016. május 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lázár: Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé

Share

Az új felsőoktatási törvény megfelel az európai jogi normáknak, ezért Magyarország áll minden vizsgálat elé – reagált az Európai Parlament (EP) szerdai, a magyarországi helyzetről hozott határozatára Lázár János a Csongrád megyei Kiszomboron tartott lakossági fóruma után.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kérő határozattervezetet “fenyegetésnek, nyomásgyakorlásnak” nevezte. Megjegyezte: a sokadik EP-vizsgálat lesz ez Magyarországgal szemben, “ebben nincs semmi újdonság”.

Hangsúlyozta, véleménye szerint minden Magyarországon működő egyetemre egyforma szabályoknak kell vonatkozniuk, így Soros György Közép-európai Egyetemére is. Lázár János azt mondta: Soros György brüsszeli lobbija erős, “óriási befolyása van a baloldalra Sorosnak”. Politikai nyomásgyakorlásnak Magyarország nem enged – jelentette ki.

A lakossági fórumon Lázár János az Európai Parlament szerdai döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: az EP “Soros György szája ízének megfelelő módon” elítélte az országot azért, mert meg akarta vonni a Soros-egyetem privilégiumait. Aki megszavazta a szigorúbb határozatot, Magyarország ellen szavazott. “Ezt nem fogadhatjuk el” – mondta a miniszter.

Az EP a szerdai határozatban többi között arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel az új felsőoktatási törvényben megjelelt határidőket, és vállaljon kötelezettséget arra, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) szabad intézményként Budapesten maradhat.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik – hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Na ne! Ez a gazember zsidó mondaná meg, melyik egyetem szabad, vagyis ő szabná a feltételeket a szabadon választott magyar kormánynak az EU segitségével. Köszönet Orbánnak, aki nem engedi, hogy ez a gazember zsidó pincsikutyát csináljon belőle.Ez a komcsiknál nem így volt. Ők úgy táncoltak, ahogy Soros fütyült nekik, vagy nem győzték a Soros által pénzelt Nyugat seggét nyalni! Istenem köszönöm, hogy megajándékoztad szeretett hazámat és népemet Orbánnal. Védd és vezesd Őt Szentlelkeddel. Amen. Isten áldd a magyart és a hazát, a székelyt és Erdélyt mindörökké.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.