2018 május 22., kedd
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter / MTI Fotó: Soós Lajos

Lázár: Magyarország súlyos kettős mérce áldozata

Share

Míg Ausztria dicséretet kap azért, mert határainál az “európai jogot lábbal tipró” intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Lázár János a “Pénzügyi Csúcstalálkozó 19. Az új világ? Európa és Amerika globális kihívásai” elnevezésű fórumon elmondta, a migráció volt az egyetlen olyan, az integráció jövőjét meghatározó kérdés az elmúlt években, amelynél “egy lépést sem” sem közeledtek az álláspontok Magyarország és az Európai Bizottság között. Sok egyéb kérdésben a kezdeti túlfűtött viták után sikerült racionális egyezségre jutni 2010 után – jegyezte meg. Magyarország álláspontja szerint megállítani, kontroll alá kell helyezni a migrációt, míg az európai többség megszervezni szeretné azt.

Úgy vélte, ez a vita meghatározza a következő évet, hiszen 2017 nyarán a bizottság célja, hogy akár jogi eszközökkel kényszerítse Magyarországot a menekültek visszafogadására és a liberálisabb határmenti beléptetésre.

Magyarország nem kilépni akar az unióból, hanem megváltoztatni azt

Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrendszerét, hogy minden ország sikeres lehessen – jelentette ki Lázár János.

Hangsúlyozta, hogy a visegrádi országokkal közösen, a közép-európai és nemzeti érdekek mentén szeretnék átalakítani az uniót. Úgy vélte, a Brexit történelmi hiba volt, de a magyar kormány álláspontja szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy alapvető változások legyenek az integrációban.

Lázár János kitért arra: az európai szocialisták szerint akkor lesz versenyképes az unió, ha tovább mélyítik az integrációt, ám a magyar kormány szerint ez teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, a nemzeti érdekekkel.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Válság válság hátán

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Kodolányi János:” ….a magyarság célja, hivatása , küldetése csak egy lehet, a jelenben csak úgy ,mint volt a múltban, s lesz a jövőben :A megmaradás !Márpedig akár ilyen,akár olyan Európában,akár egyedül,akár szövetkezve, más , reánkutalt népekkel! “Ugye , hogy jól látta Kodolányi ? ÉN HOZZÁTENNÉM:Tamási Áron azt írta , hogy …aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan ! Tehát azok ,akik a nemzetünk ellen —a demokratikusan megválasztott kormányunk ellen—bármilyen formában ártanak , ebbe a kategóriába sorolandók !!!!BECSÜLETES MAGYAROK! Mindenki a maga területén tegyen meg egy lépést a HAZA VÉDELMÉBEN!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.