2017 december 11., hétfő
Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke - MTI Fotó: Komka Péter

Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani az MKP ősszel

Share

Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani a Magyar Közösség Pártja (MKP) az ősszel esedékes megyei választásokon – erősítette meg a felvidéki magyar párt Országos Tanácsa (OT) Inámban tartott ülésén szombaton.

Menyhárt József, az MKP elnöke az OT tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón “nagyon tartalmasnak” minősítette a találkozót, amelyen – mint mondta – több, az MKP szempontjából nagyon fontos döntés is született.

Rámutatott: az OT-ülés az ősszel esedékes megyei választások jegyében zajlott, felmérték lehetőségeiket, valamint módosítottak a párt alapszabályán is, ez utóbbit annak érdekében, hogy operatívabbá, gyorsabb reagálásúvá tegyék a pártot a választási felkészülés folyamatában.

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke kifejtette: az alapszabály-módosítás a jelöltlisták összeállításán változtat, úgy, hogy a jövőben a párt országos elnöksége fogja jóváhagyni a regionális struktúrák által összeállított listákat, ami a gyakorlatban felülbírálási lehetőséget ad a járási elnökségek, valamint a párt legfelsőbb vezetősége számára.

Az OT elnöke az MTI kérdésére elmondta: a párt vezetése május végére már kézhez kapja a megyei választások jelöltlistáját, ám ezek leadásának időpontja még nem ismert, mivel addig még módosulni fog a megyei választásokról szóló törvény.

Őry Péter rámutatott: szó esett arról is, hogy hány helyen szeretne megyeelnökjelöltet indítani a párt. Az OT megerősítette, hogy legalább két megyében – a nagyszombati és a nyitrai megyékben – szeretnének jelöltet indítani, de elképzelhetőnek tartanak egy harmadik megyét is.

“Fontos, hogy a magyarság erőt mutasson fel és bizonyítsa, hogy tud megfelelő személyeket állítani ezekre a pozíciókra” – hangsúlyozta Őry Péter.

Az MKP-nak jelenleg három megye képviselőtestületében van alelnöke, ami jelentős eszköz a régióban élő magyarok megsegítésére.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni

Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.