2019 szeptember 19., csütörtök
Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke - MTI Fotó: Komka Péter

Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani az MKP ősszel

Share

Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani a Magyar Közösség Pártja (MKP) az ősszel esedékes megyei választásokon – erősítette meg a felvidéki magyar párt Országos Tanácsa (OT) Inámban tartott ülésén szombaton.

Menyhárt József, az MKP elnöke az OT tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón “nagyon tartalmasnak” minősítette a találkozót, amelyen – mint mondta – több, az MKP szempontjából nagyon fontos döntés is született.

Rámutatott: az OT-ülés az ősszel esedékes megyei választások jegyében zajlott, felmérték lehetőségeiket, valamint módosítottak a párt alapszabályán is, ez utóbbit annak érdekében, hogy operatívabbá, gyorsabb reagálásúvá tegyék a pártot a választási felkészülés folyamatában.

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke kifejtette: az alapszabály-módosítás a jelöltlisták összeállításán változtat, úgy, hogy a jövőben a párt országos elnöksége fogja jóváhagyni a regionális struktúrák által összeállított listákat, ami a gyakorlatban felülbírálási lehetőséget ad a járási elnökségek, valamint a párt legfelsőbb vezetősége számára.

Az OT elnöke az MTI kérdésére elmondta: a párt vezetése május végére már kézhez kapja a megyei választások jelöltlistáját, ám ezek leadásának időpontja még nem ismert, mivel addig még módosulni fog a megyei választásokról szóló törvény.

Őry Péter rámutatott: szó esett arról is, hogy hány helyen szeretne megyeelnökjelöltet indítani a párt. Az OT megerősítette, hogy legalább két megyében – a nagyszombati és a nyitrai megyékben – szeretnének jelöltet indítani, de elképzelhetőnek tartanak egy harmadik megyét is.

“Fontos, hogy a magyarság erőt mutasson fel és bizonyítsa, hogy tud megfelelő személyeket állítani ezekre a pozíciókra” – hangsúlyozta Őry Péter.

Az MKP-nak jelenleg három megye képviselőtestületében van alelnöke, ami jelentős eszköz a régióban élő magyarok megsegítésére.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Román EP-képviselő: Hargita és Kovászna megye már nem román terület, csak papíron az

Megnyitotta sepsiszentgyörgyi irodáját Catalin Ivan, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben megválasztott, de a pártból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.