2020 szeptember 24., csütörtök
Nem leszünk gyarmat! - hirdette az első Békemenet fő transzparense. Az üzenet azóta is aktuális

Legyen ott Ön is a Junckernek szóló petíció átadásán!

Share

Nem leszünk gyarmat! - hirdette az első Békemenet fő transzparense. Az üzenet azóta is aktuálisAz OIKOSZ Alapítvány június 19-én pénteken 13 órakor egy sajtótájékoztató keretében adja át az Európai Bizottság budapesti képviseletének azt a több mint tízezer hiteles aláírással nyomatékosított petíciót, amelyben az Altus Zrt. megbízásának visszavonását követelik Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől. A PolgárPortált is kidadó OIKOSZ Alapítvány elnöke, Nagy Ervin filozófus-politológus – korlátozott számban – arra kéri a petíció aláíróit, hogy kísérjék el az átadására, amelyre Budapesten, a II. kerület – Lövőház utca 35. szám alatt, a Millenáris park felőli oldalon (a Zöld Péter játszótér mellett) kerül sor.

 

Kérjük jelezzék részvételi szándékukat Nagy Ervinnek a nagyervin.hu@gmail.com mailcímen!

 

A Civil Összefogás Fórummal (CÖF) együttműködő, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) soraiban is helyet foglaló OIKOSZ Alapítvány a PolgárPortálon és a NemzetiPetíció.hu-n hirdette meg a petíciót, amelyhez a mai napig 10.881 polgár csatlakozott. “Mi, civilek, tartunk tőle, hogy Gyurcsány Ferenc, az Altus Zrt.-én keresztül saját önös politikai érdekeit kívánja majd érvényesíteni, mikor az Európai Bizottság megbízásából a fejlesztéspolitikai döntéseket elemzi, illetve jelentéseket készít róla” – olvasható többek között a Junckernek címzett nyílt levélben.

 

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc cége egy konzorcium tagjaként ötmillió eurós, azaz másfél milliárd forintos megbízást kapott többek között az uniós pályázatás magyarországi gyakorlatának átvilágítására, amiből 120 millió forintnyi részt már zsebre is tehetett a kilencvenes évek privatizációs visszaéléseiben és olajos ügyekben is vastagon érintett családi vállalkozás. Deutsch Tamás, az Európai Parlament néppárti-fideszes képviselője nemrég dokumentumok alapján kijelentette: nyilvánvalóan hamis, megtévesztő nyilatkozatot juttatott el az Európai Bizottsághoz Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. az általa elnyert uniós pályázat során. “Gyurcsányék az egyik legsúlyosabb szabálytalanságot követték el, tévedésben tartották a döntéshozókat, és ennek köszönhetően nyertek a pályázaton. Az új, megdöbbentő tények ismeretében az Európai Bizottságnak egyértelműen vissza kellene vonnia az Altus megbízását” – szögezte le a politikus. 

 

Csizmadia László, a CÖF alapító szóvivője két szóvivő-társával, ifjabb Lomnici Zoltánnal és Fricz Tamással kedden tartott sajtótájékoztatót, amelyben értékelték az Altus-ügyben írt levelükre kapott választ. “E szerint az Európai Bizottság aggasztónak tartja, hogy az Altus-szerződéssel kapcsolatos információkat a CÖF-CÖKA a magyar polgárok tudomására hozta, ezáltal zavart okozott és valószínűleg kedvezőtlen képet festett Magyarországon az Európai Bizottságról. Pedig az EB pályázati döntése pártos, egyoldalú beavatkozási lehetőséget teremt a magyarországi és más uniós jobboldali kormányok fejlesztéspolitikai működésébe” – érvelt Csizmadia, kitartva álláspontja mellett, hogy a szerződést “vissza kell dobni”. A CÖF-CÖKA felszólította az Altus Zrt.-t is, hogy lépjen vissza a “kétes, erkölcstelen, vitatható módon megkötött” szerződéstől.

 

Nagy Ervin, az OIKOSZ Alapítvány elnöke azt reméli, hogy a több mint tízezer magyar polgár aláírásával nyomatékosított petíció mindezek ellenére jobb belátásra készteti az Európai Bizottság elnökét.

 

PolgárPortál

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Devizahiteles tüntetők a Kúria előtt

CÖF: Érvényesítsék a Kúria minden kötelezését a bankokkal szemben!

A CÖF-CÖKA üdvözli a kormány devizaalapú hitelesekkel kapcsolatos eddigi döntéseit. Megállapításuk szerint e tárgykörben az Országgyűlés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.