2020 október 26., hétfő
Csizmadia László beszédet mond a CÖF-CÖKA megemlékezésén március 15-én a Bem szobornál. / Fotó: PolgárPortál

Lengyel barátaink március 15-én: Továbbra is példaképünk Orbán Viktor

Share
Csizmadia László beszédet mond a CÖF-CÖKA megemlékezésén március 15-én a Bem szobornál. / Fotó: PolgárPortálLengyel-magyar két jó barát – tartja a mondás és hangoztatja előszeretettel a magyar civileket összefogó Civil Összefogás Fórum és a lengyel civileket tömörítő Gazeta Polska. A két nép ezeréves történelmi barátságának égiszén azonban nemrégiben csorba esett. Pár hete jött a hír ugyanis, hogy a lengyel Gazeta Polska visszamondta a 2012-e óta már hagyománnyá vált „Nagy utazás Magyarországra” elnevezésű programot, amely során szervezetten utaztatják hozzánk lengyel barátainkat a két nemzet közötti összetartást demonstrálandó. A szervezők döntésüket azzal magyarázták, hogy még a látszatát is szeretnék elkerülni annak, hogy „mindazok, akik egyébként eddig hűen kiszolgálták Vlagyimir Putyint, most úgy állítsák be a részvételünket, mint egy oroszbarát megmozdulást.” 
Hogy valós-e ez a félelem valamint, hogy csorbult-e a lengyel-magyar barátság, arról többek között Csizmadia Lászlót, Lomnici Zoltánt és Konrad Sutarskit is megkérdeztük a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú alapítvány megemlékezésén és koszorúzási ünnepségén március 15-e délután a Bem-szobornál. A megemlékezésen Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese is beszédet mondott, valamint részt vett a lengyel keménymag, akik önköltségből, magánúton érkeztek hozzánk, hogy megmutassák, minden politikai ellenszél dacára is, lengyel és magyar mindig jó barát marad. Sőt, egy megkérdezett azt nyilatkozta: a lengyelek továbbra is példaképüknek tekintik Orbán Viktort. 
Tekintsék meg a PolgárPortál videoösszeállítását:

Zana Diána – PolgárPortál

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Zana Diána

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Kommunikáció és Médiatudomány szakon először Közéleti és Egyházi kommunikáció, majd Multimédia szakirányon. Intézményi sajtósként dolgozom, emellett a PolgárPortál szerkesztő-újságírójaként tevékenykedem.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.