2019 január 23., szerda
Forrás: Facebook

Leomlott a segesvári várfal egy szakasza

Share

Leomlott hétfőre virradóan a segesvári középkori vár falának egy 4,5 méteres szakasza – közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

A híradás szerint a térfigyelő kamerák rögzítették a várfal leomlását. A Maros megyei város polgármestere Ovidiu-Dumitru Malancravean elrendelte a megsérült várfal-szakasz bekerítését, a gépkocsiforgalom korlátozását a veszélyeztetett szakaszon, és a beomlott várfallal szomszédos falszakaszok megerősítését.

A polgármesteri hivatal közölte, hogy a beomlott szakaszon már évszázadokkal ezelőtt is földcsuszamlásokat és falomlásokat jegyeztek fel, melyek nyomán 1858-ban építették újra a várfalat. A polgármester szerint a várfal egy másik szakaszát is a leomlás fenyegeti.

A foter.ro információja szerint létezik egy helyreállítási projekt, amely azon falszakasz javítását is tartalmazza, amely a hétvégén beomlott. A projektet 2016-ban adták be az illetékesek a Nemzeti Reformprogram keretén belül, az első helyen áll a finanszírozási listán. Csak úgy tűnik, nem futott be időben.

A segesvári középkori vár Maros megye egyik legkeresettebb turisztikai látványossága, évente több százezer látogatót vonz.

MTI / foter.ro / polgárportál

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.