2019 szeptember 18., szerda
Forrás: dkvk.hu

Leveteti a trianoni emléktáblát a mogyoródi templom faláról a váci megyéspüspök

Share

Méltatlan, kínos és az egyház történelemszemléletét megkérdőjelező ügy borzolja a kedélyeket Mogyoródon. A PestiSrácok.hu megtudta, Beer Miklós váci megyéspüspök nem sokkal a trianoni emléknap előtt levélben értesítette Paulovics Géza mogyoródi polgármestert, hogy a település templomának faláról távolítsák el a 2007-ben felavatott trianoni emléktáblát, mert az egyház nem járult hozzá a tábla elhelyezéséhez. A püspök az eredeti állapot helyreállítását kéri Paulovics Gézától, de a polgármester leforrázva érzi magát, mert a trianoni emléktábla avató ünnepségén mindhárom történelmi egyház képviselője jelen volt és a település akkori plébánosa fel is szentelte az emléktáblát.

2007-ben, majdnem egy évtizeddel korábban avatta fel az önkormányzat a helyi templom támfalában elhelyezett trianoni emléktáblát. Nem sokkal a trianoni emléknap előtt a váci püspök levélben értesíti Paulovics Géza mogyoródi polgármestert, hogy a tábla állításához nem járultak hozzá, ezért kéri, hogy az önkormányzat azt távolítsa el.

Vajon ki hívta fel erre az egyházmegye figyelmét majdnem tíz év után? Babitz László volt polgármester szerint egész biztosan a település egyik lakója lehet az, aki megszabadulna az emléktáblától.

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás: PestiSrácok.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    EZT NEM LEHET ELHINNI ! Beer Miklóst nagyon rendes , hazaszerető plébánosnak ismertem meg kb. 12–13 évvel ezelőtt . Megváltozott volna mióta püspök lett ? Ezt nagyon nem tudom megérteni ! Aki Trianont ” elfelejti” az a magyar történelmet felejti el ! Az egyházfőnek pedig semmiképp sem szabadna megtagadni a múltat ! REMÉNYKEDJÜNK ABBAN , HOGY EZT AZ UTASÍTÁSÁT VISSZAVONJA !!ÁMEN !

  2. Dávid Szaniszla

    Számomra ez a hír nagyon szomorú. Erre azért nem számítottam Beer püspök úrtól. Nem tudom kinek fáj ez a tábla, mert nekünk Trianon fáj és nem egy Trianoni emléktábla. Sajnálom, hogy idáig jutottunk. Hihetetlen, hogy egy egyházi ember háborodik fel annak felállítása miatt. Még mi jöhet ezután? Hihetetlen, de ez úgy látszik nem vicc! Sajnálom és azt hiszem szégyelem is magam ezért a döntésért. Ez a Triabnon egy olyan történet, ami még nagyon sokáig az emberekben él. S ennek a súlyát egy egyházi ember, egy katolikus püspök nem veszi magára, hanem ellene intézkedik. Sajnálatos dolog. S ebbe beletörődik mindenki? Nagy kár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.