2018 június 24., vasárnap
EPA/MAJA SUSLIN SWEDEN OUT

Löfven: Svédország egyesült részvétében és haragjában

Share

Stefan Löfven svéd miniszterelnök kormánya a pénteki gázolásos merényletet követően bejelentette a határellenőrzések szigorítását. Löfven a merénylet helyszínén virágot helyezett el és mécsest gyújtott.

A döntés értelmében 10 napig minden, Svédországból kiutazó személyt ellenőriznek. Anders Ygeman svéd belügyminiszter az SVT állami rádiónak elmondta, hogy szükség esetén további 20 nappal meghosszabbíthatják a skandináv állam határain a teljes határellenőrzést. “Erre azért van szükség, hogy az elkövetőt vagy esetleges segítőit megakadályozzuk az ország elhagyásában, és abban, hogy kivonják magukat a letartóztatás alól” – tette hozzá.

Löfven: Svédország nem fog meghunyászkodni

Löfven a merénylet helyszínén virágot helyezett el és mécsest gyújtott.

Sajtótájékoztatóján a miniszterelnök kijelentette: Svédország egyesült részvétében és haragjában, továbbá megfogadta, hogy nem engedik, hogy a gyűlölet lerombolja a skandináv ország értékeit.

“Az ilyen jellegű cselekmények sosem érik el céljukat” – hangoztatta Löfven. “Svédország nem fog meghunyászkodni ezek miatt a megvetendő gyilkosok miatt” – tette hozzá.

“Szörnyű, ami történt. Ártatlan emberek estek áldozatul” – mondta a svéd a kormányfő, és emlékeztetett, hogy a terroristák célja a demokrácia aláásása. “De ezt a céljukat Svédországban sosem fogják elérni” – fűzte hozzá.

“Örökké szóló üzenetünk: nem tudtok elnyomni minket, és nem tudtok dönteni az életünkről. Sosem fogtok győzni” – hangsúlyozta Löfven, aki szavait a terroristáknak címezte.

A skandináv ország kormányfője rámutatott, hogy a hatóságok minden tőlük telhetőt meg fognak tenni Svédország megvédésére, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy ilyen cselekmény ne fordulhasson elő a jövőben.

Stockholmban péntek délután egy teherautó sétálóutcába, majd pedig egy bevásárlóközpontba hajtott, és legalább négy embert halálra gázolt, sokakat megsebesített. Stefan Löfven úgy nyilatkozott, hogy “minden jel szerint” terrortámadást követtek el.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Párttá alakul Toroczkai Mi Hazánk mozgalma

Párttá alakul a Mi Hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László Ásotthalmon, ahol a szervezet …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Miért kellett addig várni, amíg ilyenek történnek? Egy jó évvel ezelőtt mennyi bajt ki lehetett volna védeni. Mire volt jó ez a nagy liberalizmus? S még mindég nem tudják fékezni a gyülöletüket, amit
    Magyarország ellen éreznek. Mi erőnkön felül mutatjuk a jó példát, de Európa még ma is azokra hallgat, akik idáig vezették az Uniót. Soros mennyivel jobb, mint a mi keresztény gondolkodásunk? Kérjük, hogy ide ne küldjenek vissza senkit, akiket önök hívtak meg. Nekünk senkire nincs szükségünk. Mi haladunk a mi jól felfogott utunkon, s ide csak azok jöhetnek, akik be tudnak simulni a mi kulturánkba. Nekünk nem kell fegyvert használó terrorista iszlámista. Aki ide jön, az fogadja el a keresztet a falon is, s a földre borulásukat korlátozzák a templomaikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.