2018 december 11., kedd
Forrás: hirado.hu

Lomnici: A liberálisok önmagukat cáfolják meg

Share

Kovács Zoltán kormányszóvivő nyílt levelet írt Guy Verhofstadt liberális EP-képviselőnek, aki azt mondta, hogy a nemzeti konzultáció hazugságokon alapul. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a liberálisok–- de főleg azok, akik szerepelnek az úgynevezett „nyílt társadalom” lobbilistáján – mindent megtesznek, hogy letagadják: átfogó terv működik immár évtizedek óta abból a célból, hogy az Európai Uniót meggyengítsék.

Megdöbbentő, hogy a liberálisok, akik a demokrácia minden formája mellett ki kellene, hogy álljanak, már régóta ostorozzák Magyarországot azért, mert mind a népszavazás és a nemzeti konzultáció vonatkozásában kiállnak a demokratikus értékek mellett; a liberálisok önmagukat cáfolják meg, saját létüket, saját ideológiájukat vonják kétségbe – fogalmazott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ifj. Lomnici Zoltán.

Hozzátette: egyértelmű, hogy a „nyílt társadalom” leginkább a korábbi demokratikus intézményeket tagadó, felülről szervezett civil mozgalmaknak nagyobb teret adó eszmerendszer, melynek kevés követője van. Ezért megdöbbentő, hogy egyébként egy minimális támogatottsággal rendelkező eszmerendszer ilyen sikertörténetet mutat be. Egyértelmű pénztőke áll az irány mögött – fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a „nyílt társadalom” eszméje szerint a kevert kultúrákat kellene létrehozni, illetve egy nemzetek feletti kormány irányítaná az országokat, azt mondta: Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy faji alapú vagy osztályharcos politizálást nem folytatnak.  Lomnici Zoltán meggyőződése, hogy mély rasszista gondolat húzódik meg a nyílt társadalom azon része mögött, hogy multikulturálissá kell tenni az uniót. Az őshonos kisebbségekkel szembeni gyűlölet és azok ideológiai és fizikai felhígítására való törekvés tapasztalható az unióban – fogalmazott az alkotmányjogász.

Verhofstadt pártja 20-ról 5 százalékra esett, tavaly a politikus kilobbizta magának hogy 2 multinak dolgozhasson, így több mint 50 millió forintot takarítson meg – ő egy lobbista és kiszolgáltatja a politikáját nagyvállalatoknak, alapítványoknak, amerikai milliárdos köröknek, az ilyen emberek pedig teljesen hiteltelenek – húzta alá Lomnici Zoltán. Ő egy bohóc, akinek semmilyen társadalmi támogatottsága nincs, minden fronton rosszul áll; koncepciója egyenlő a nemzetállamok határával – tette hozzá.

Az alkotmányjogász szerint ezek a nézetrendszerek veszélyesek, és a demokrácia végét vetítik előre. Ha eljutunk odáig, amit  Emmanuel Macron vizionál –  miszerint pályázat útján jelöljék ki a politikusokat –, akkor a népet kiszorítják, és megvalósulna az elitek uralma, ez pedig egy tragikus irány – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy politikailag Verhofstadt fajsúlyos. A Brexit-kampányt követően a tárgyalópartnerekkel konzultációt folytató felelős személyről van szó, és bár egyetlen uniós vezetőt sem lehet kipellengérezni egy közvetlen demokratikus eszköz miatt, de tény, hogy próbálkozni lehet, és úgy tűnik, ők mindent meg is tesznek.  Sok magyar európai parlamenti képviselő is Verhofstadt „szekerét tolja”, mint például Niedermüller Péter és Meszerics Tamás, ők saját hazájuk és a választók ellen dolgoznak.

forrás: Kossuth Rádió 180 perc / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.