2017 szeptember 19., kedd

Ludovika Fesztivál a Józsefvárosban

Share

A honvédtisztavatást megelőző “száznapos ünnepség” hagyományait folytatva szombaton ismét megrendezi a Ludovika Fesztivált a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE).

A Ludovika téren egész napos programokkal várják a családokat, érdeklődőket: katonai, rendőr, katasztrófavédelmi bemutatók mellett lesznek kint fegyverek, tűzszerész robot, s az elektronikus ügyfélszolgálat világát megismertető okmánybusz is.

Az NKE a honlapján kiemelte: az ingyenes esemény számos gyermekprogramot és családi kikapcsolódási lehetőséget kínál, s arra is kiváló alkalmat biztosít, hogy bepillantást nyerjenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem életébe, működésébe. A karok mellett bemutatkozik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az NKE Sportegyesület, továbbá a fesztivál ideje alatt a látogatókat gasztrosétány várja.

A program 10 órakor a Ludovika Zászlóalj Száznapos ünnepségének megnyitásával kezdődik, majd a Különleges Díszelgő Csoport tart bemutatót. Ezt követően intézkedéstaktikai és közelharc, valamint életmentési bemutatók lesznek, a délután folyamán tonfa és néptánc bemutatók lesznek, s fellép a Bóbita Zenekar is.

A Magyar Honvédség több alakulata is kitelepül a Ludovika térre szombaton. Kint lesz mások mellett a tűzszerész és hadihajós ezred, a különleges rendeltetésű ezred, a szolnoki helikopter bázis, s a vegyivédelmi zászlóalj képviselői is.

Az egyetemi karok programjai között lesz fegyverbemutató, kriminalisztikai bemutató, ujjlenyomat-rögzítés, közigazgatási, biztonságpolitikai és EU-totó, s információbiztonsági tudatosságot növelő társasjáték is. Ezek mellett a gyermekeket kézműves és kreatív sarok is várja, s lesznek sportprogramok is.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. Kormányzati Ügyfélvonal Igazgatósága mobilizált okmánybusszal települ ki a Ludovika térre. Bemutatják azok a szolgáltatásokat, amelyek gördülékenyebbé és időtakarékosabbá teszik a mindennapi ügyintézést. A műholdkapcsolattal működő okmánybusz egy olyan kormányablak, amelyben minden olyan okmányirodai szolgáltatás elérhető, mint a különböző hivatalokban. Csaknem száz ügy intézésénél is használható: személyazonosító igazolvány ügyintézése mellett útlevelet is lehet igényelni, de ügyfélkapu és az újdonságként megjelenő telefonos azonosító regisztrációra is lehetőség nyílik. A speciálisan felszerelt járműben az illetéket, igazgatási szolgáltatási díjak rendezésére bankkártyával is lehet fizetni.

A fesztivál ideje alatt a Magyar Természettudományi Múzeum kedvezményes jegyeket kínál kiállításaira az érdeklődőknek. A gyerekeket a május 10-14. között megrendezett Madarak és Fák Hetének keretében érdekes programokkal és kézműves foglalkozásokkal várják – írta MTI az NKE közleménye alapján.

Bővebben a programokról: http://uni-nke.hu/x/ludovika-fesztival-2017

The post Ludovika Fesztivál a Józsefvárosban appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Könyvbemutatók, zenés programok és interaktív produkciók az Olvasás éjszakáján

Fővárosi és vidéki helyszíneken egyaránt könyvbemutatók, zenés programok és interaktív produkciók várják a közönséget szeptember …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.