2019 február 19., kedd
Az OLAF egy olyan cég, illetve céghálózat után érdeklődött, amelyek fontos szerepet töltenek be az uniós pályázatok szétosztásában

M1: Brüsszel választási fegyvere az OLAF

Share

Brüsszel választási fegyvere az OLAF – az M1 Híradója által megkérdezett politológus szerint érhető, hogy sokaknak így tűnhet az Elios körül kialakult politikai helyzet. Mráz Ágoston Sámuel szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt.

Az Európai Bizottság az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt és a parlamenti választásokat – így értékelte az OLAF-nak, az Elios-szal kapcsolatos nemrég kiszivárgott jelentését a Híradónak nyilatkozó politikai elemző. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: érhető, ha sokaknak úgy tűnik, hogy Brüsszel választási fegyvere az OLAF.

A 888.hu úgy fogalmaz: Brüsszel az uniós közvilágítási program kapcsán az Elios-szal szemben indított vizsgálatot Orbán Viktor elleni támadásnak szánta.

A Nézőpont elemzője szerint nem véletlen, hogy – ahogy fogalmaz – a jelentés éppen most, a választások előtt nem sokkal szivárgott ki.

A magyar kormányt az Európai Bizottság bürokráciája nem kedveli és itt volt egy nagyszerű lehetőség, hogy valamit tegyen ellene. Kiszivárogtasson egy olyan jelentést, amivel legalábbis kellemetlenségeket lehet okozni – emelte ki.

A szocialisták elnöke szerint valójában ők hozták ki legálisan az Elios-jelentést, ami Molnár Gyula szerint még jól fog jönni a kampányban. A Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és az Együtt is személyesen a miniszterelnököt, illetve annak családját nevezte meg az OLAF-jelentés legfontosabb érintettjének.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az Elios-ügy egy ajándék az ellenzéki pártok részére, amelybe most saját program híján belekapaszkodhatnak.

Az ügyről annyit biztosan lehet tudni, hogy az OLAF az Elios 2009 és 2014 közötti tevékenységét vizsgálta. Ez idő alatt a cég 35 városban nyert uniós közvilágítási pályázatot. Ebben az időszakban a cégnél változott a tényleges irányítási jogot gyakorlók köre.

A politikai elemző szerint ugyanakkor az OLAF-jelentés valódi tartalma továbbra is kérdéses, a végleges jelentést hivatalosan ugyanis még nem hozták nyilvánosságra.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Mivel erről az ügyről semmi konkrétumot nem lehet tudni , de a M4-ről túlontúl nagy a csend , jó lenne tudni , hogy mi ennek az oka ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.