2021 április 16., péntek
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter kezet fog sajtótájékoztatójuk kezdete előtt a milánói városházán 2018. augusztus 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Macron: „A migrációellenesek fő ellenfele vagyok”

Share

A migrációt ellenzők legfőbb európai uniós ellenfelének mondta magát Emmanuel Macron francia elnök szerdai koppenhágai nyilatkozatában. Kedden Milánóban Orbán Viktor magyar kormányfő és Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes a francia elnököt a migráció támogató európai blokk vezetőjének nevezte.

„Nem fogok engedni a nacionalistáknak és a gyűlöletbeszéddel politizálóknak. Ha engem akarnak látni a fő ellenzéküknek, igazuk van” – mondta a francia államfő újságírók előtt dániai látogatásán.

Macron egyebek között Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter előző napi találkozójára reagált.  Az AFP francia hírügynökség jelentésében emlékeztetett arra, hogy a magyar kormányfő kedden Milánóban tárgyalva hősnek nevezte az olasz belügyminisztert, és fő európai vetélytársának minősítette a francia elnököt.

„Az Európai Néppártban (EPP) két tábor van: az egyiket Emmanuel Macron francia elnök vezeti, ő ‘fel akarja robbantani’ az EPP-t, ő vezeti azt a politikai erőt Európában, amely a migrációt támogatja”– jelentette ki Orbán Viktor.

„Ha úgy ítélik meg, hogy Franciaország ellensége a nacionalizmusnak és a gyűlöletpolitikának, annak az Európának, amely (…) nem kényszerít ránk semmilyen felelősséget és szolidaritást, akkor igazuk van” – mondta Emmanuel Macron.

„A következő napokban és hónapokban mélyreható döntéseket kell hoznunk arról, hogyan kezeljük a bevándorlás kérdését, ez komolyságot és felelős szellemiséget feltételez, kitartva az olyan értékeink mellett, mint a menedékhez való jog, mindezt őszinte politikával mind a származási országokra, mind az európaiakra vonatkozóan. Orbán Viktor és Matteo Salvini nem ezt javasolják” – fejtette ki a francia elnök.

Kemény csúcs lesz szeptemberben

Szeptember 20-án Salzburgban európai uniós csúcstalálkozót tartanak, ennek fő témája lesz a 27 tagállamot megosztó bevándorlás kérdése. Ez az egyik fő témája a jövő tavaszi EP-választásnak is.

„Éles ellentét van Európában a nacionalisták és haladáspártiak között” – szögezte le Emmanuel Macron, aki jelenleg Dániában és Finnországban tesz körutat, hogy „haladáspárti” európai szövetségeseket keressen a nacionalista és populista kormányokkal szemben.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

5 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  Mikor térnek észre a franciák ? Macron egy gazember ! Teljesen tönkreteszi a saját hazáját , de egész Európát is muszlimmá tenné , ha tehetné ! REMÉNYKEDJÜNK , hogy összefognak az európai nemzetek és jövőre egy teljesen más EU jön létre !

 2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

  Macronnak nincs igaza, mert Európát védeni kell a bevàndorlók millióitol, ezek nagy része féltevezetett áldozat, nem menekült. Magyarország maradjon a magyaroké.Amen. Vigyázz magyar. Ezért dolgozik, a hazáért, és érted Orbán! Ne válaszd a Gyurcsány féle komcsi hazaáruló liberális söpredéket, mert ez a szeretett hazám és Néked tragikus lenne. Isten áldja Orbánt, szeretteit, a böcsületes magyart és szeretett székely magyar testvéreinket midenütt a világon, valamint édes szülőhazánk Nagymagyarországot mindörökké.Amen. Kísérjen Benneteket Isten Szentlelke. Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus a Megváltó mindörökké.Amen. Imádkozzunk ezért Istenhez mindörökké.Amen.

 3. Dávid Szaniszla

  Macron ür! Nem gondolja, hogy nagyon lemaradt az Európát védőó emberek mögött. Ön nem Európa védelmét szoölgálja, ön a pénz hatalma alett nyög és azt teszi, amit a pénz oligarchák öntől megkivánnak. Sajnálom önt, nert azt hiszem a végső elszámolásnál nem ön lesz az, aki győzelemre viszi Európát. Mi vállaljuk azt a sok piszkot és mocskot, amit ránk próbálnak szórni. Mi a Hazánkat szeretjük és azt hajtjuk végre, amire a Hazánknak szüksége van. Mi még sokáig szeretnénk Magyarországon élni és a keresztény hitet gyakorolni. Szent István királyunk ezt adta a kezünkbe és a Magyarok Nagyasszonya segítségét kérte számunkra. Ezért tudunk még ma is itt élni ebben a nagy Európában. Mi magyarok, akiket a történelem nagyon sok erőpróba elé állított, s mindig sikerült előre jutni. Ez jó érzés, s hiszem, hogy ön már régen nem lesz, de MAGYARORSZÁG ÉLNI FOG!

 4. Fordítója válogatja,de le minuscule mikron
  inkább ellenséget mondott,mint ellenfelet. Kéretik ezt figyelembe venni a jövőben is. A fancországiak,amúgy sem voltak barátaink SOHA!

 5. Emlékezzünk régi, előző “bevándorlóinkra
  A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!
  “Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post”
  Széchenyi „ez a népcsoport a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!
  Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** “Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
  Ez az újonnan felduzzadt népcsoport, annyira idegen még a magyarságtól, másrészt akkora nagy gazdasági erő van a kezében, nagy részük német névre cseréli fel a galíciait!
  Nagy Magyarország, az ő 10 %-al éri el a lakosságban 51% magyarul beszélők arányát! 1920 idegen ajkú tömegek levágásra kerülnek! Magyarok is! Városi vállalkozó nép nyakunkon marad, arányuk egyből minimum meg duplázódik!
  Azokról a tömegekről beszélek, akik, szüretlenül, nyakló nélkül zúdultak a védekezni nem tudó, mert saját hatalmi akarattal és apparátussal nem rendelkező Magyarországra, oly módon, hogy azt semelyik ország nem tudta volna elviselni, és bármelyik országban társadalmi robbanást idézett volna elő. Később, a kiegyezés után, amikor már létrejött, a magyar hatalmi apparátus miniszterelnököstül, mindenestül, akkor meg nemzetközi pénzügyi nyomással kényszerítették ki a magyar kormányoktól a zsidó menekültek befogadását: vagy befogadjátok őket, mondták az európai zsidó pénzemberek, vagy nem kaptok hiteleket a modernizációra. Így történt, hogy Magyarországon rendkívül magas lett a zsidó népesség aránya, a városokban még magasabb, Budapesten a huszonöt százalékot is elérte.

  “El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése.” Liszt Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.