2018 június 25., hétfő
Fotó: Sme.sk

Macron éket akar verni a visegrádi négyek közé?

Share

Augusztus második felében tárgyal egymással Emmanuel Macron francia elnök a „slavkovi háromszögnek” nevezett országcsoport – Csehország, Szlovákia és Ausztria – kormányfőivel Salzburgban. – írja a haszon.hu.

Az értekezletről a cseh miniszterelnök számolt be. A téma az Európai Unió jövője, valamint az európai gazdasági és biztonsági helyzet lesz. A szövetség 2015 januárjában a dél-morvaországi Slavkovban (német neve: Austerlitz) kelt életre regionális gazdasági együttműködési céllal. Akkor jelezték, hogy nem a visegrádi négyek alternatívája. Nem nehéz azonban észrevenni, hogy a mostani találkozóval a mélyebb EU-integráción dolgozó Macron éket akar verni a cseh-szlovák-lengyel-magyar szövetségbe, a lengyelek és a magyarok távol tartásával.

Szerző: haszon.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Emmi: Egyre népszerűbb a Múzeumok éjszakája rendezvény

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével …

4 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Ez lesz az érték felmérés. Most megtudjuk, hogy mit ér a szláv IGEN. Nem mindegy, hogy mi lesz a megbeszélés eredménye. A labancok is nagy méregkeverők, biztosan mindent elkövetnek, hogy ezt a 4-est megbontsák. Most majd meglátjuk sikerül-e? Hiszek abban, hogy a V4-eket nem lehet széttépni, s az egész próbálkozása Macronnak kudarcba fullad. ÍGY LEGYEN!

  2. Könnyű Katit táncba hívni, ha ő is …! Majd meglátjuk!

  3. Fülöpné Rózsa

    Mindenki söpörjön a saját portáján, van ott is elég tennivaló.

  4. Demcsák Sándor

    Macronnak inkább otthon kéne kavarnia ,mert félő Franciaországnak vége. Rendbe tenni Líbiát amit szétvertek és vissza toloncolni az összes muzulmánt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.