2018 február 18., vasárnap
Fotó: Sme.sk

Macron éket akar verni a visegrádi négyek közé?

Share

Augusztus második felében tárgyal egymással Emmanuel Macron francia elnök a „slavkovi háromszögnek” nevezett országcsoport – Csehország, Szlovákia és Ausztria – kormányfőivel Salzburgban. – írja a haszon.hu.

Az értekezletről a cseh miniszterelnök számolt be. A téma az Európai Unió jövője, valamint az európai gazdasági és biztonsági helyzet lesz. A szövetség 2015 januárjában a dél-morvaországi Slavkovban (német neve: Austerlitz) kelt életre regionális gazdasági együttműködési céllal. Akkor jelezték, hogy nem a visegrádi négyek alternatívája. Nem nehéz azonban észrevenni, hogy a mostani találkozóval a mélyebb EU-integráción dolgozó Macron éket akar verni a cseh-szlovák-lengyel-magyar szövetségbe, a lengyelek és a magyarok távol tartásával.

Szerző: haszon.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Évértékelő 2018 – Orbán titka a tehetség, a hit és a kiapadhatatlan tetterő

Az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy vártuk. Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint …

5 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  Ez lesz az érték felmérés. Most megtudjuk, hogy mit ér a szláv IGEN. Nem mindegy, hogy mi lesz a megbeszélés eredménye. A labancok is nagy méregkeverők, biztosan mindent elkövetnek, hogy ezt a 4-est megbontsák. Most majd meglátjuk sikerül-e? Hiszek abban, hogy a V4-eket nem lehet széttépni, s az egész próbálkozása Macronnak kudarcba fullad. ÍGY LEGYEN!

 2. Dékány Ilona

  Nem biztos , hogy új seprű jól seper . Ha mégis az nem csupán hazánkra lesz rossz hatással , hanem a hűtlen országokra is . Macron próbálkozása mérföldkő lesz ! Ha a terve sikerülni fog és a két V4- s országot le tudja téríteni az egységes útról , akkor nem volt igazi az egység . A sógoréknál pedig eléggé furcsa helyzet van jelenleg , mivel nem tudja a jobbkéz , hogy mit csinál a bal . Azt hiszem —de nem vagyok szakember–, hogy a lakosság többségének elege van a migránsokból . Majd a választáson eldől , hogy kik vannak többen.

 3. Könnyű Katit táncba hívni, ha ő is …! Majd meglátjuk!

 4. Fülöpné Rózsa

  Mindenki söpörjön a saját portáján, van ott is elég tennivaló.

 5. Demcsák Sándor

  Macronnak inkább otthon kéne kavarnia ,mert félő Franciaországnak vége. Rendbe tenni Líbiát amit szétvertek és vissza toloncolni az összes muzulmánt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.