2018 május 26., szombat
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a királyfiakarcsai Magyarok Nagyasszonya szobor felállításáról tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2017. április 12-én. Balról Duray Miklós felvidéki magyar politikus, a Szövetség a Közös Célokért polgári szervezet elnöke (b), Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke (b3), Pogány Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért igazgatója, a Szoborbizottság felvidéki társelnöke (b3) és Rieger Tibor Magyar Örökség-díjas szobrászművész, a Magyarok Nagyasszonya szobor alkotója, adományozója. A bronzszobrot augusztus 19-én avatják fel az államalapító Szent István király ünnepén a csallóközi Királyfiakarcsán. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Magyarok Nagyasszonya-szobor királyfiakarcsai felállítására gyűjtenek

Share

Rieger Tibor Magyarok Nagyasszonya-szobrának királyfiakarcsai felállítására hirdet közadakozást a szobor létrehozására megalakult Magyarok Nagyasszonya Szoborbizottság.

A bronzszobrot augusztus 19-én avatják fel a csallóközi településen – hangzott el szerdán a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kiemelte: a szoborállítást a helyi kezdeményezések sorából kiemeli az az összefogás, amely létrejött a támogatására, az a szellemi erőtér, amely kárpát-medencei üggyé formálta e kis felvidéki közösség kezdeményezését.

A szoborra felajánlott adományokat a Bethlen Gábor Alapítvány és a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás által nyitott szoboralap számlaszámaira várják a szervezők.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Hidvéghi: a Soros-hálózat minden eddiginél durvább külső nyomásgyakorlást indított az Európai Néppártban a Fidesz ellen

A Soros-hálózat minden eddiginél durvább külső nyomásgyakorlást indított az Európai Néppártban a Fidesz ellen – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.