2020 október 26., hétfő
A szerző Magyarország fejlődését "bámulatosnak" nevezi, s megjegyzi, hogy a befektetők jónak tartják Orbán Viktor gazdaságpolitikai sikereit. / Forrás: napi.hu

Magyarország bámulatos fejlődéséről ír a svájci lap

Share
A befektetők jónak tartják Orbán Viktor gazdaságpolitikai sikereit. A GDP megbízhatóan 3 százalék alá csökkent, és az államadósság a GDP 80 százaléka alá esett, ami még mindig a legnagyobb Kelet-Közép-Európában, de az irány helyes – írja a Neuer Zürche Zeitung.
 
A szerző Magyarország fejlődését "bámulatosnak" nevezi, s megjegyzi, hogy a befektetők jónak tartják Orbán Viktor gazdaságpolitikai sikereit. / Forrás: napi.huAz Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikáját sok bírálat éri, azonban a kötvénypiacon ebből keveset érezni – olvasható a  svájci lap hétfőn megjelent cikkében. A szerző Magyarország fejlődését “bámulatosnak” nevezi, s megjegyzi, hogy a befektetők jónak tartják Orbán Viktor gazdaságpolitikai sikereit.
 
 
 
A GDP megbízhatóan 3 százalék alá csökkent, és az államadósság a GDP 80 százaléka alá esett, ami még mindig a legnagyobb Kelet-Közép-Európában, de az irány helyes – emeli ki.
 
 
Elemzőkre hivatkozva a szerző hozzáteszi, hogy amíg az éves hiány nem emelkedik 3 százalék fölé, addig elégedettek a befektetők. Vannak ugyanakkor, akik kételkednek abban, hogy az államháztartása rendbetétele tartható-e, hiszen a kormány leginkább a különadókkal érte el a hiány csökkenését, ez pedig elijeszti a külföldi befektetőket, és akadályozza a gazdaság fejlődését.
 
 
További elemzők a gazdaságra gyakorolt jelentős állami befolyást bírálják – írja a cikk szerzője, s hozzáteszi, hogy a hitelminősítők emiatt nem értékelték még fel az országot.
 
Forrás: HVG

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Zana Diána

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Kommunikáció és Médiatudomány szakon először Közéleti és Egyházi kommunikáció, majd Multimédia szakirányon. Intézményi sajtósként dolgozom, emellett a PolgárPortál szerkesztő-újságírójaként tevékenykedem.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.