2017 december 11., hétfő
Az Országgyűlés zöld jelzést adott a paksi atomerőmű bővítéséhez

Magyarország leelőzte egész Európát

Share

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken kiadott első becslése szerint az euróövezet 19 tagállamában 2,3 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában 1,5 százalékkal csökkent az építőipar termelése januárban az előző hónaphoz képest. Decemberben az euróövezetben 0,6 százalékkal csökkent, az EU-ban 0,2 százalékkal nőtt az építőipar termelése az előző havihoz képest. Éves összevetésben a legnagyobb növekedést Magyarországon mutatták ki januárban, 18,3 százalékosat.

Az előző év azonos hónapjával összevetve januárban az euróövezetben az építőipar termelése 6,2 százalékkal, az Európai Unióban pedig 3,3 százalékkal csökkent.

Januárban a legnagyobb havi csökkenést az építőipar termelésében Szlovéniában regisztrálták, 12,3 százalékosat. Belgiumban 4,6 százalékos, Spanyolországban 3,8 százalékos volt a havi csökkenés, Franciaországban pedig 3,5 százalékos. A legnagyobb növekedés Romániában volt, 5,1 százalékos, valamint Magyarországon 4,6 százalékos, Szlovákiában pedig 3,3 százalékos.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedést Magyarországon mutatták ki januárban, 18,3 százalékosat. Svédországban 10,0 százalékkal nőtt az építőipar termelése januárban az egy évvel korábbihoz képest.

A legnagyobb mértékű éves csökkenés januárban Belgiumban volt, 18,0 százalékos, valamint Szlovákiában 17,2 százalékos, Spanyolországban 13,1 százalékos, Bulgáriában pedig 10,3 százalékos volt a zsugorodás.

MTI / VG / PP

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A német kormány szégyelli magát a berlini izraeli zászló égetés miatt

Elítélte a német kormány hétfőn, hogy izraeli zászlókat égettek a hét végén berlini tüntetéseken. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.