2017 május 26., péntek
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Magyarország nem engedni, hogy az Ukrajnában élő magyar közösség hátrányosabb helyzetbe kerüljön

Share

Magyarország segíti Ukrajnát az európai uniós integrációs folyamatokban, elkötelezett támogatója vízummentességének és az unióval tervezett szabadkereskedelmi megállapodása jóváhagyásának, de nem fogja engedni, hogy a magyar nemzeti közösség hátrányosabb helyzetbe kerüljön – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli tanácskozását követően.

Mint mondta, kétoldalú tanácskozás keretében arra kérte Pavlo Klimkin ukrán külügyminisztert, gondoskodjanak arról, hogy se a nyelvtörvény, se az oktatási törvény, se az állampolgársági törvény módosítása ne érintse hátrányosan a magyar nemzeti közösséget.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Parlament Delegációs termében 2015. február 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az orosz elnökkel és az olasz kormányfővel is tárgyalt

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Ez az igazi magyar kormány! A ganyé zsido-komcsi libsi bandát soha nem érdekelte az elrabolt területek magyarjainak sorsa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.