2018 március 22., csütörtök
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen Szarvason 2017. június 3-án. MTI Fotó: Rosta Tibor

Magyarország a végsőig ki fog tartani a határkerítést érintő vitában

Share

Történelmi érdemei vannak Magyarországnak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az Európai ügyek bizottságának éves meghallgatásán.

Lázár János a bevándorlással kapcsolatban hangsúlyozta: megkérdőjelezhetetlen, hogy Magyarországnak döntő szerepe volt a balkáni útvonal lezárásában, hiszen ez egy magyar kormányzati döntés volt, amit 2015-ben az Európai Bizottság nem támogatott, viszont Magyarország elsősorban Szerbiával, Macedóniával, Bulgáriával, Romániával és Horvátországgal együttműködve képes volt ezt megtenni.

Sikerült a balkáni útvonalat lezárni, a határokat megvédeni és a schengeni egyezményeket betartani, ebben Magyarországnak, történelmi érdemei vannak, mert ezt kevesen merték vállalni, a “sunnyogást”, az alkalmazkodást, és a kompromisszumkötést annál többen – fogalmazott. Hozzátette: kiállták azt a baloldali és liberális irányból érkező, több kontinenst átfogó támadást is, amely emiatt a döntés miatt érte a kormányt az elmúlt két évben.

Az Európai Bizottság egységes bevándorlási intézményrendszerre vonatkozó álláspontjára utalva hangsúlyozta: Magyarország a végsőig ki fog tartani ebben a vitában, akkor is, ha kötelezettségszegési eljárás, vagy európai bírósági eljárás van az ország ellen, mert meggyőződése, hogy tagállami hatáskör, és nem adható át Brüsszelnek annak meghatározása, hogy Magyarország területén ki tartózkodik, ki kap állampolgárságot.

MTI/hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Megszületett a Jobbik őszödi beszéde

Gaudi-Nagy Tamás szerint Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő azon mondata, miszerint „az a retorika, ami 2010 előtt …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Ezzel a Kormány határozattal teljes mértékben egyetértek. Aki magyar állampolgár, mindegy, hogy honnét kapja a fizetését, arra kötelező a Magyar Kormány határozata! Ezt az ellenzék is tudomásúl kell vegye!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.