2018 június 25., hétfő
Martin Schulz

Martin Schulz: kancellár leszek!

Share

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje szerint jó esélye van rá, hogy ő legyen a következő német kormányfő. Schulz a ZDF országos köztelevíziónak adott interjúban azt mondta, még semmi sem dőlt el, minden lehetséges, megéri kampányolni az utolsó pillanatig.

A politikussal készült beszélgetés vasárnap este lesz látható a televízióban. Az előzetesen közölt részletek szerint Schulz nyitottnak mutatkozott ismét együtt kormányozni az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és bajor testvérpártjával a Keresztényszociális Unióval (CSU) abban az esetben, ha ő lesz az új kancellár.

A szociáldemokraták jelöltje annak ellenére nyilatkozott ilyen magabiztosan, hogy pártja a közvélemény-kutatások szerint bőven le van maradva mögött a CDU/CSU mögött. A felmérések szerint a konzervatív uniópártok támogatottsága 37-40 százalékos, míg az SPD 23-25 százalékon áll.

Schulz az interjúban kritizálta a német autógyártókat, mert szerinte az iparág “elaludta a jövőt”. Úgy vélekedett, hogy a gyártók a rövidtávú pénzügyi sikerek érdekében nem fektettek be olyan területekbe, amelyekbe a jövő érdekében invesztálni kellett volna.

Ez a magatartás vezetett el a dízelbotrányhoz, amelynek most a dízelautó-tulajdonosok – elsősorban az ingázók, kisiparosok, szállítók – “fizetik meg az árát” – mondta a politikus.

Véleménye szerint az augusztus elején Berlinben tartott sikertelen dízelcsúcs egyetlen eredménye azt volt, hogy a gyártóknak – az SPD nyomására – végre el kellett ismerniük a felelősségüket a botrányban.

Martin Schulz vasárnap este a német RTL kereskedelmi televízióban is szerepel, amelyben állampolgárok kérdezik több témában. Az adásból előzetesen közöltek szerint a menekültek és migránsok kiutasításával kapcsolatban a kancellárjelölt azt mondta: ha valaki ebben az országban védelmet kér, de nem tiszteli a törvényeket, akkor ki kell utasítani.

Schulz ostobaságnak nevezte a Horst Seehofer bajor miniszterelnök, CSU-elnök által szorgalmazott 200 ezres felső határt a menekültek és migránsok befogadásával kapcsolatban.

Választási győzelme esetére pedig azt ígérte, minden megtesz azért, hogy európai szinten nagyobb szolidaritás alakuljon ki a menekültek segítésében, eddig ugyanis szerinte sok tagország kibújt a teherviselés alól és Németország mögé rejtőzött.

A szolidaritás egy alapelv, nem “mazsolázgathat” belőle mindenki a kedve szerint – jelentette ki.

Hozzátette, kancellárrá választása esetén Németország csak akkor hagyná jóvá az EU költségvetését, ha megegyezés születne egy egységes bevándorlási és menekültpolitikáról.

Az RTL műsorában a politikus óvta az Egyesült Államokat attól, hogy provokálja a kínai kormányt, mivel – véleménye szerint – Kína kulcsszerepet játszhat az Észak-Korea és az Egyesült Államok között kialakult konfliktus megoldásában. Ezzel azokra a hírekre reagált, amelyek szerint hétfőn Donald Trump amerikai elnök bejelentheti a Kína elleni kereskedelmi fellépést.

Az egyik stúdióvendég kérdésére válaszolva azt mondta, a krízist látva megérti az esetleges atomháború miatti aggodalmakat, ő maga is aggódik, de a felelősségteljes politikusok ilyen helyzetben nem engedhetik meg maguknak, hogy a félelem vezesse őket.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Emmi: Egyre népszerűbb a Múzeumok éjszakája rendezvény

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével …

2 hozzászólás

  1. HeroesNeverDie

    Schulz, az EU apparatcsik, csak azt felejti el közölni, hogy a mesterségesen felfújt “dízel-botrány” egyik protagonistája, a VW, Niedersachsenban található, amely tartományt évtizedek óta, 4 év kivételével, a szocik vezetnek és a tartomány részvényese a konszernnek. Az elvtársak tehát mindig is képviselve voltak a cég felügyeleti tanácsában.

    A németek jó része még nem tudja, hogy a pestis és a kolera (Merkel vs. Schulz) közül melyiket válassza…

  2. Dékány Ilona

    Schulz Et.-nak “üzenem ” ! A magyar nép nem bujkált a németek mögé !A MI MINISZTERELNÖKÜNK EMBER A TALPÁN , ESZE , MINT A BOROTVA , LÁT IS , NEM CSAK NÉZ , ÉS KIVÁLÓ POLITOKUS ! / Talán előnyére vált , hogy egyetemet is végzett !/ Jó szülő módjára nem csupán szereti a hazáját , és népét , de félti is ! Két év óta hangoztatja , hogy baj lesz Európában , ha nem intézkednek a vezetői . Ő mondta ki elsőként , hogy a migránsokat ott kell segíteni , ahol a szülőhazájuk van : Ő látta be először , hogy az Eu.- tól egyhamar nem várhatunk segítséget , ezért védekeznünk kell ! A kerítésépítéssel nem csupán Magyarország népét védtük meg , hanem Ausztriát , és Németországot is ! KÖSZÖNJÜK , DE NEM KÉRÜNK A NÉMETEK POLITIKÁJÁBÓL akkor sem , ha lesznek olyan balgák , hogy önt választják meg kancellárjuknak !EGYÉBKÉNT : Elvárható lenne , hogy abból a sok–sok milliárdból , amit mi , a kisország a határvédelemre költöttünk , visszakapnánk ! Akkor beszélhetnénk szolidaritásról ! Ugyanis a mi hazánk kb. 10 éve folyamatosan segíti az afrikai országok rászorultjait , most pedig már a szíriaiakat is ! Sőt ! A Kárpát medence elcsatolt területein élőket is ! NEM KÉRÜNK A KIOKTATÁSBÓL ! / Egyébként az elvbarátai nálunk is versengenek , sőt !/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.