2018 augusztus 15., szerda
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Masszív és földrengésbiztos költségvetést állítottunk össze

Share

A működést tekintve a 2019-es egy „nullás” költségvetés, az állam működésére annyit költünk, mint amennyi pénzünk van, az 1,8 százalékos hiány a jövőbeli beruházásokra vonatkozik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő elmondta: azt kérte a pénzügyminisztertől, hogy masszív és földrengésbiztos legyen a költségvetés, mert előfordulhat, hogy gazdasági válság következik majd, akkor pedig ne legyen szükség megszorítások bevezetésére.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: minél nagyobb egy ország, annál kevésbé érinti egy gazdasági válság. Ha Magyarország csak azt állítaná elő, amit elfogyaszt, akkor sokkal alacsonyabb lenne az életszínvonal. Az életszínvonal azért nő Magyarországon, mert exportra is termelünk, a külkereskedelmi mérlegünk hosszú ideje pozitív – hangsúlyozta.

A nemzetközi pénzpiacon felvehető hitelek kamata nőni fog, de senki nem tudja, milyen ütemben – vélekedett a miniszterelnök.

Kereskedelmi háború bontakozik ki

Kereskedelmi háború bontakozik ki a világban, az Egyesült Államok az Európai Unióval szemben is megnyitott egy ilyen küzdelmet. Felhők gyülekeznek az égen, amelyek szerencsétlen módon rendeződnek el, ebből születhet válság – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Felelősen kell gazdálkodni, megfontoltan kell költségvetést megalkotni, mert az adja az ország védelmét – fűzte hozzá.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Dobrev Klára közölte azt is, hogy a cég működésében Gyurcsány Ferenc személyesen nem vesz részt. / Forrás: egerhirek.hu

Az MNB megbüntette az Altust, Dobrev Klára Orbánt látja mögötte

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.