2018 június 22., péntek
Forrás: 24.hu

A Mazsihisz arra kéri Orbán Viktort, szedje le a Soros-plakátokat

Share

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke levélben fordult Orbán Viktorhoz a Soros György-plakátkampány kapcsán. Heisler András arra kérte Magyarország miniszterelnökét, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza az utcákról és terekről a plakátokat.

A levélben azt írta, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. “Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen” – írta Heisler, aki szerint az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmük nem volt alaptalan. “Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.”

A levélben azt írja a választott vezetőknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. “Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak…Kérem, gondolja végig soraimat, és tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen” – zárul a levél.

Az MTI közben arról számolt be csütörtökön, hogy Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt a parlamentben, ahol a magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett. David Lau, Izrael askenázi főrabbiján kívül a megbeszélésen, részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is. Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll, és a magyar zsidóság – a többi történelmi egyházhoz hasonlóan – minden lehetséges támogatásban részesül.

A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért – közölte Havasi Bertalan, kormányszóvivő.

Forrás: Index

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Sajnos , majdnem biztos , hogy írásom nem jut el MZSHSZ elnökéhez Heisler Andráshoz , mégis véleményezem ezt az írást . HA VALAKI , AKKOR ÉPPEN Ő ÁRTOTT A LEGTÖBBET AZ ORBÁN VIKTORHOZ ÍRT LEVELÉVEL !!Ugyanis mi , magyar emberek nem a zsidóság ellen apellálunk , hanem az aljas zsidók ellen !Ha tehát HEISLER ANDRÁS védelmébe veszi a sorosféléket a magyar kormánnyal szemben , akkor őt is azon zsidók közé soroljuk , akik magyarellenesek . REMEKÜL VÉDI A ZSIDÓSÁGOT az elnök úr !

  2. Dávid Szaniszla

    Heisler András! Kérdezem, hogy Vona Gábornak milyen levelet írt az ő hatalmas plakátjai miatt, amik a jelenlegi kormányzó erőkről olyanokat mondanak, amik sértőek. Sorossal kapcsolatban nincs meghatározva, hogy milyen származású, tehát antiszemitizmusról szó sem lehet, hiszen csak arról szólnak a plakátok, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén. Ebben mi a megvetendő rész. Kérem ne magyarázzanak a plakátokba olyan mondatokat, ami nincs benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.