2018 április 20., péntek
Forrás: 24.hu

A Mazsihisz arra kéri Orbán Viktort, szedje le a Soros-plakátokat

Share

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke levélben fordult Orbán Viktorhoz a Soros György-plakátkampány kapcsán. Heisler András arra kérte Magyarország miniszterelnökét, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza az utcákról és terekről a plakátokat.

A levélben azt írta, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. “Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen” – írta Heisler, aki szerint az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmük nem volt alaptalan. “Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.”

A levélben azt írja a választott vezetőknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. “Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak…Kérem, gondolja végig soraimat, és tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen” – zárul a levél.

Az MTI közben arról számolt be csütörtökön, hogy Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt a parlamentben, ahol a magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett. David Lau, Izrael askenázi főrabbiján kívül a megbeszélésen, részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is. Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll, és a magyar zsidóság – a többi történelmi egyházhoz hasonlóan – minden lehetséges támogatásban részesül.

A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért – közölte Havasi Bertalan, kormányszóvivő.

Forrás: Index

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Uniós biztos: a vártnál több menekültet telepíthetnek át az EU-ba Afrikából és a Közel-Keletről

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba …

3 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Sajnos , majdnem biztos , hogy írásom nem jut el MZSHSZ elnökéhez Heisler Andráshoz , mégis véleményezem ezt az írást . HA VALAKI , AKKOR ÉPPEN Ő ÁRTOTT A LEGTÖBBET AZ ORBÁN VIKTORHOZ ÍRT LEVELÉVEL !!Ugyanis mi , magyar emberek nem a zsidóság ellen apellálunk , hanem az aljas zsidók ellen !Ha tehát HEISLER ANDRÁS védelmébe veszi a sorosféléket a magyar kormánnyal szemben , akkor őt is azon zsidók közé soroljuk , akik magyarellenesek . REMEKÜL VÉDI A ZSIDÓSÁGOT az elnök úr !

  2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    A zsidóknak mondom, aki szelet vet – vihart arat! Ezeket a New York -i zsidó közösségnek kellett figyelmeztetni, hogy hagyják abbä kormányellenes hazug propagandájukat.Most pofátlan módon Orbánt kérik, hogy szedje le a plakátokat, ami nem más mint válasz a mocskolódásukra! Céljuk az, hogy görény módon a végén az egész ügy negativ hatásáért Orbánt vádolhassák.A zsidók először leantiszemitázzák, sőt lefasiztázzák Orbánt, most pedig védelmet kérnek töle. Én nem vagyok zsidógyülölő antiszemita, de ilyen ügyekért megvetem őket, mert erre rászolgáltak! Sorossal az élen, fizetett hazaáruló gazember komcsi-zsidókkalt együtt!

  3. Dávid Szaniszla

    Heisler András! Kérdezem, hogy Vona Gábornak milyen levelet írt az ő hatalmas plakátjai miatt, amik a jelenlegi kormányzó erőkről olyanokat mondanak, amik sértőek. Sorossal kapcsolatban nincs meghatározva, hogy milyen származású, tehát antiszemitizmusról szó sem lehet, hiszen csak arról szólnak a plakátok, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén. Ebben mi a megvetendő rész. Kérem ne magyarázzanak a plakátokba olyan mondatokat, ami nincs benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.