2018 április 20., péntek
Heisler András és Zoltai Gusztáv - Fotó: Bielik István
A kép illusztráció: Heisler András és Zoltai Gusztáv - Fotó: Bielik István

A Mazsihisz Izraelre panaszkodik a Soros-ügy miatt

Share

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn azzal vádolta meg Izraelt, hogy az cserbenhagyta a magyar kormány Soros Györgyöt kipellengérező plakáthadjáratának elítélésében.

Néhány órával azelőtt, hogy megérkezett Magyarországra Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Heisler András, a Mazsihisz elnöke az AP amerikai hírügynökségnek panaszkodott Izrael álláspontjának megváltozásáról. Mint mondta, meglepődött és mélységesen csalódott a plakátok bírálatának hangnemváltozása, a bírálat élének tompítása miatt.

Izrael magyarországi nagykövete először elítélte a Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén! kampány antiszemita felhangjait, ám később Izrael külügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy bár helyteleníti az antiszemitizmust, nem akarja jogtalannak minősíteni a plakátokat.

Heisler András mindezek után hétfőn arra kérte az izraeli kormányt, hogy fejtse ki álláspontját a Soros György ellen irányuló plakátkampányról.

(MTI)

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Uniós biztos: a vártnál több menekültet telepíthetnek át az EU-ba Afrikából és a Közel-Keletről

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba …

2 hozzászólás

  1. A MAZSIHISZ hagyta cserben Izraelt…

  2. Dékány Ilona

    MILYEN IGAZ !!!! Nem vagyok szakértő , mégis több ízben nyilatkoztam hasonlóan . A MAZSIHISZ elnöke többet ártott eddig a zsidóságnak , mint az un. zsidózók ! Akik eddig barátságban éltek a zsidókkal , azóta zsidóznak / én is !/ , amióta azt tapasztalják , hogy minden igyekezetük a zsidóknak arra irányul , hogy ártsanak a magyarságnak ! Persze vannak tisztességesen élő zsidó társaink , csak ők nem hallatják eléggé a hangjukat ! Örökösen a Mazsihisz és köre ordibál ! Szégyen , hogy az elnökük még az izraeli vezetőkkel is képes szembemenni ! REMÉNYKEDJÜNK , HOGY AZ IZRAELI ELNÖK LÁTOGATÁSA UTÁN VÁLTOZNI FOG A HELYZET!!/ Köszönjük a cikket Soros Gábornak ! Terjesszük !!!/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.