2019 február 19., kedd

A MAZSIHISZ újabb szerencsétlen megszólalása

Share

Heisler András, a MASZSIHISZ elnöke ma megkérte Orbán Viktort, hogy szedesse le a Soros-plakátokat, mert úgymond antiszemitizmust és gyűlöletet gerjesztenek. Lám-lám, már több helyen zsidó sírköveket rongáltak meg, és mi más, mint a Soros-plakátok miatt. Mert idáig ez soha nem fordult elő.

Amikor Heisler Andrást megválasztották a MAZSIHISZ elnökének, korszakváltásban reménykedtem. Heisler sokkal képzettebb és szélesebb látókörű az addigi gárdánál. Azt reméltem, hogy végre megszűnik a MAZSIHISZ szocialista segédcsapat jellege. Heisler mégis csak nem volt munkásőr. Keservesen csalódtam. Pont úgy foglyulejtette az SZDSZ-MSZP koalíciós nosztalgiájú értelmiség, mint az elődjét. Az egyetlen különbség, hogy Zoltai zsigerileg oda tartozott, Heisler meg meghajolt előttük.

Egyszerűen felháborító, hogy az Izraelt a nemzetközi porondon “civiljeivel” delegitimáló, a palesztin terroristákat emberi jogaikban megsértett menekülteknek beállító Sorost azért ne lehessen a magyar belügyekbe való beavatkozásáért bírálni, mert zsidó. Mindezt a gyűlöletkeltés elleni fellépésként aposztrofálva.

Hol él Heisler? Hol volt, amikor “bajszos szarnak” titulálták a köztársasági elnököt? Hol volt, amikor Bokros fasisztának nevezte Orbánt? És mégis mit remél a fellépéstől? Hogy majd megszűnik az antiszemitizmus, mert a miniszterelnök leszedeti a plakátokat? Akkor nem azt fogják gondolni az emberek, hogy Orbán meghátrálni kényszerült a “zsidók túlhatalma” előtt? És ha nem szedeti le? Akkor a baloldal Heisler szerint hogyan fog erre reagálni, ha nem antiszemitázással és gyűlöletkeltéssel? A MAZSIHISZ-nek a teljesen felesleges kéretlen prókátorkodásával sikerült újabb szintre emelni a zsidókkal szembeni ellenszenvet.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 24.: Ledér hölgyek és csacsifogat: Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont (Kaposvár)

Vannak művészek, akik inkább jelenségek, mint alkotók a közvélemény szemében, s Kaposvár felé haladva azon …

4 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  KÖSZÖNÖM SEBES GÁBOR ! Tegnap ugyanazt írtam , amit most Ön . —Csak én nem vagyok szakember–Mi , magyarok nem a zsidóság ellen lázadunk , “csak” az aljas zsidók ellen . A magyarellenes zsidók ellen ! A MAZSIHISZ elnöke ezzel az írásával többet ártott a zsidóságnak , mint amennyit használni akart. Növelte az ellenszenvet rendesen , mivel pártfogása alá vette a gazember sorosokat , azaz beállt közéjük !REMEK POLITIKA !!!!

 2. kellenek az ilyen Heisler-féle nyilatkozatok !
  …hogy időnként tisztán láthassuk a mazsihisztériások jellemét

 3. Mészáros László

  A gazember, az egyszerűen gazember – származástól függetlenül. A Mazsihisz ezek szerint a gazember mellé áll a származása miatt? A Mazsihisz szerint ezek a plakátok a veszélyesek az európai (így a magyroprszági) zsidóságra nézvést, és nem éppen maga George Soros?

 4. Kovács László

  George Soros, a zsidó- és magyar származású spekuláns miért ne szerepelhetne a plakátokon?
  Az nagyon érdekes, hogy azért nem lehet rámutatni a gazemberre, mert zsidó származású, és ez állítólag antiszemitizmus, vagy legalábbis antiszemitizmust szül.
  De ha ugyanezt a logikát folytatom, akkor magyar származása miatt magyarellenesnek is lehetne nyilvánítani a plakátokat. Miért nem harsogják tele a ballibek, hogy amennyire antiszemita, ugyanannyira rasszista hungarofób is lehetne a plakát?
  Sőt, továbbmegyek. Ugyanezek a jólértesült antiszemitázó hisztériakeltők szokták orsósozni és cigányozni Orbán Viktort. Akkor – továbbra is ezt a logikát követve – ezentúl minden Orbánt bíráló kritikát cigányellenesnek, rasszistának, xenofóbnak kell nyilvánítani.
  Soros azért szerepel a plakátokon, mert gazemberségeket követett el és gazemberségekre buzdít, és tönkre akarja vágni Európát. Magasról teszek a származására.
  De, ha sokáig folytatják ezt az antiszemitázást Soros kapcsán, akkor az emberek tényleg össze fogják kötni a zsidó szót a gazemberséggel, egymás szinonímáivá válnak. Ezt a MAZSIHISZ mégse akarhatja?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.