2020 december 6., vasárnap
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Még mindig Népszabadság?

Share
MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Amit most már nem lehet szó nélkül hagyni. – Ismét tüntetést szerveznek “Népszabadság ügyben”. Az érdekesség viszont az, hogy pl. az ATV is, talán észre sem vette, milyen címet adott a hírnek, miszerint “Több tízezren vonulnak a kormány ellen”. A Népszava szövege: “Gigatüntetést szervez október 16-ára, vasárnap 3 órára az ellenzék Orbán Viktor és bandája lopásai miatt. A “Lopják a szabadságunk! Repüljenek” nevezetű demonstrációra mindazokat várják, akik a korrupció, az igazságtalanságok ellen akarnak fellépni. Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt) többek között a Népszabadság ellehetetlenítése miatt szólal majd fel a Szabad sajtó úton.”
Tehát bevallottan is a kormány ellen és nem a Népszabadság mellett. Ezek szerint a szokásos “teljesen mindegy, hogy mi a hivatalos indok, a lényeg a tüntetés”!
Miért nincs olyan törvény ma Magyarországon, hogy a hazugság, az emberek átverése büntetendő cselekmény? Miért van az, hogy egyesek teljesen következmény nélkül becsaphatják embertársaikat? Miért van az, hogy ezt a kormány szó nélkül tűri?
Egy tüntetéshez engedély kell, az engedély megkéréséhez pedig indoklás, miért, milyen okból szervezik. Nálunk ugye – ahol nincs szólásszabadság, nincs demokrácia, elnyomnak minden vélemény nyilvánítást – még soha sem tagadtak meg egyetlen demonstrációt sem.
Példát lehetne venni Londontól. Ott a Hyde-park az a terület, ahol szabadon “vélemény-nyilvánítást” végezhetnek anélkül, hogy zavart okoznának sem a közlekedésben, sem pedig az emberek életében.
Mondjuk a Városliget, – amit a “ligetvédők” már úgy is részben elfoglaltak és hely is volna bőven – lehetne egy ilyen terület. Oda egyszerűen csak bejelentést kellene tenni, engedély kérése nélkül.
A “Népszabadság ügy” mostanság már átmegy a hazaárulás kategóriájába. A nemzetközi balliberális sajtót is hamis mesével, csúsztatásokkal elárasztó magyar ellenzék nem tud beletörődni még mindig abba, hogy az emberek egyre nagyobb része pártol el tőlük.
Nézzük csak meg, ezeken a “tiltakozásokon” mindig ugyanazokat az arcokat lehet látni, legyen szó egészségügyről, oktatásról, most meg a Népszabadságról. Vajon hányan vannak közöttük, akik előfizettek valaha is a Népszabadságra? Akik rendszeres vásárlói, olvasói is voltak? Akik egyáltalán tudnák, hogy mi ellen is tüntetnek éppen?
Lassan már valóban megérik az idő arra, hogy ismét egy BÉKEMENET tegye helyre a dolgokat – legalább is az utcán.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.