2019 szeptember 18., szerda
Cserkészek Bécsben a lángátadó ünnepség után

Megérkezett a béke lángja Szlovákiába

Share

Csallóközbe még szombaton megérkezett a Betlehemi BékelángA Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képviselői idén december 14-én, a lángátadó ünnepség keretében ismét átvették a Betlehemi Békelángot Bécsben.

 

A békét szimbolizáló lángot minden évben más osztrák gyermek gyújtja meg a betlehemi Születés templomában, és hozza el Bécsbe, hogy onnan juttassák el a világ különböző tájaira. A lángátadó ökumenikus szertartásra idén a bécsi Fogadalmi templomban (Votivkirche) került sor, ahol több mint 25 európai és Európán kívüli nemzet cserkészszövetségeinek képviselői gyűltek össze. A lángátadó ünnepségen többek között jelen volt Michael Weixlbaumer, az idei „békeláng gyermek” is. A szertartás jelmondatául Mikeás próféta alapján a „Valami apróság hatalmassá tesz” mottót választották, amely nemcsak Mikeás Jézus eljöveteléről szóló próféciáján utal, hanem arra is, ahogyan az eleinte mindössze száz cserkészt magába foglaló Békeláng kezdeményezés mára egy világméretű esemény lett.

 

Zajíček Tamás koordinátor és segítői által a láng még aznap este eljutott Félbe, Egyházfára, Érsekújvárba, Kürtre és Dunaszerdahelyre, ezzel megkezdődött a láng idei felvidéki útja: a cserkészek stafétaszerűen juttatják el azt a következő napokban több mint 80 magyar településre. A Betlehemi Békeláng dél-szlovákiai útját a láng Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség által működtetett honlapján (www.lang.szmcs.sk), valamint a Facebook közösségi portálon (facebook.com/betlehemilang) követhetik figyelemmel

Cserkészek Bécsben a lángátadó ünnepség után

 

szmcs-p

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Szilágyi Péter: a külhoni magyar oktatásnak szívüggyé kell válnia

A külhoni magyar oktatás megmaradása mindenekfelett azon múlik, hogy igazán szívüggyé tud-e válni – jelentette …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.