2017 december 12., kedd
Forrás: ujszo.com/Somogyi Tibor felvétele

Megfizeti az árát a DAC a “magyaros” koreográfiának

Share

4500 eurós büntetést kapott a DAC, ugyanis a szlovák labdarúgó szövetség szerint tilos a vallási és a politikai agitáció a futballpályákon. Az indoklás szerint a szövetség fegyelmi bizottsága azt is figyelembe vette, hogy a koreográfia egy teljes tribünt beborított – írja az Új Szó.

Bebizonyosodott az is, hogy azok, akik a DAC–Slovan mérkőzés előkészítéséért felelősek voltak, tudtak a tervezett koreográfiáról, mégsem akadályozták ezt meg” – idézi a lap Miroslav Vlk, a bizottság elnökének állásfoglalását, amely a szövetség honlapján jelent meg. A szóban forgó koreográfia a kapu mögötti tribünön volt látható, és egy óriási piros-fehér-zöld zászlót formázott.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor Tibor Gašpar országos rendőrkapitány úgy fogalmazott, “a klub vezetői megüthetik a bokájukat”, azaz még büntetőjogi következménye is lehet az ügynek, mivel a szlovák jogszabályok tiltják más országok nemzeti szimbólumainak megjelenítését a hazai bajnokság focimeccsein.

Az FC DAC 1904 tulajdonosa, Világi Oszkár viszont teljesen méltánytalannak nevezte a büntetést és jelezte, hogy fellebbeznek.

Forrás: Új Szó; dac.parameter.sk; Hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni

Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves Testvérek odaát a Duna másik oldalán! Nagyon szépek vagytok a “magyaros” koreográfiával. Sajnálom, hogy fizetnetek kell ezért. HAJRÁ DUNASZERDAHELY!

  2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Annak örülök, hogy mutatják, hogy ők magyarok, az ő zászlójuk magyar.

  3. Ezek a népek azt hiszik,hogy mi a tulajdonukat képezzük,és csak azt tehetjük,amit ők nekünk megengednek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.