2019 szeptember 19., csütörtök
Forrás: ujszo.com/Somogyi Tibor felvétele

Megfizeti az árát a DAC a “magyaros” koreográfiának

Share

4500 eurós büntetést kapott a DAC, ugyanis a szlovák labdarúgó szövetség szerint tilos a vallási és a politikai agitáció a futballpályákon. Az indoklás szerint a szövetség fegyelmi bizottsága azt is figyelembe vette, hogy a koreográfia egy teljes tribünt beborított – írja az Új Szó.

Bebizonyosodott az is, hogy azok, akik a DAC–Slovan mérkőzés előkészítéséért felelősek voltak, tudtak a tervezett koreográfiáról, mégsem akadályozták ezt meg” – idézi a lap Miroslav Vlk, a bizottság elnökének állásfoglalását, amely a szövetség honlapján jelent meg. A szóban forgó koreográfia a kapu mögötti tribünön volt látható, és egy óriási piros-fehér-zöld zászlót formázott.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor Tibor Gašpar országos rendőrkapitány úgy fogalmazott, “a klub vezetői megüthetik a bokájukat”, azaz még büntetőjogi következménye is lehet az ügynek, mivel a szlovák jogszabályok tiltják más országok nemzeti szimbólumainak megjelenítését a hazai bajnokság focimeccsein.

Az FC DAC 1904 tulajdonosa, Világi Oszkár viszont teljesen méltánytalannak nevezte a büntetést és jelezte, hogy fellebbeznek.

Forrás: Új Szó; dac.parameter.sk; Hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Román EP-képviselő: Hargita és Kovászna megye már nem román terület, csak papíron az

Megnyitotta sepsiszentgyörgyi irodáját Catalin Ivan, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben megválasztott, de a pártból …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves Testvérek odaát a Duna másik oldalán! Nagyon szépek vagytok a “magyaros” koreográfiával. Sajnálom, hogy fizetnetek kell ezért. HAJRÁ DUNASZERDAHELY!

  2. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Annak örülök, hogy mutatják, hogy ők magyarok, az ő zászlójuk magyar.

  3. Ezek a népek azt hiszik,hogy mi a tulajdonukat képezzük,és csak azt tehetjük,amit ők nekünk megengednek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.