2019 július 20., szombat
Abu Bakr al-Bagdadi / forrás: 24.hu

Megölték az Iszlám Állam vezetőjének fiát

Share

Megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik fiát a szíriai Homsz városában: „Hudajfah al-Badrit … a kalifa fiát … megölték a Nuszajríjja és az oroszok ellen indított egyik művelet során a homszi hőerőműnél” – közölte az iszlamista terrorszervezet szócsöve, az Aamák „hírügynökség” kedden.

A Nuszajríjja kifejezés a szíriai alavitákra utal. Bassár el-Aszad szíriai elnök és a rezsim több magas rangú tisztségviselője a síita iszlámból kialakult alavita kisebbséghez tartozik. Tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai „kalifátusa” gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére mindkét országban továbbra is aktívak.

Az Iszlám Állam áttért a gerilla-hadviselésre, s továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja olyan területként, ahová visszavonulhatnak harcosai. A szervezet vezetőjének, al-Bagdadinak a hollétéről vagy egészségi állapotáról nincsenek nyilvános információk.

Egyes megfigyelők szerint annyi sejthető, hogy tavaly elmenekült – vélhetően Szíriába – a dzsihadisták volt iraki fellegvárából, Moszulból, de az is lehet, hogy már nincs is életben.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Szent József – Beszédes némaság

Május 1: munkás Szent József ünnepe   Fukar a szavakkal az Írás, mikor Téged említ, …

Egy hozzászólás van

  1. Nyilván van még 10 darab arab körüli utódja.
    De bennem a megdöbbenés a hőerőmű miatt van. Hát arrafelé nincs elég magas hőmérséklet? 🙂
    Oké,tudom,hogy elektromosságot is kell csiholni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.