2021 augusztus 4., szerda
A tervezett intézkedés az országos átlaghoz képest súlyosabban érintené a magyar tannyelvű oktatási intézményeket

Megszűnhet több magyar kisiskola Szlovákiában

Share

A tervezett intézkedés az országos átlaghoz képest súlyosabban érintené a magyar tannyelvű oktatási intézményeketPártok és civil szervezetek tiltakoztak a kisiskolák tervezett összevonása ellen Szlovákiában. Az intézkedés az országos átlaghoz képest súlyosabban érintené a magyar tannyelvű oktatási intézményeket. – írja a NOL.hu.

 

Közös nyilatkozatban tiltakoztak a Híd, az MKP, a Csemadok, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének, valamint a felvidéki magyar civil szervezeteknek a vezetői a kisiskolák tervezett összevonása, illetve megszüntetése ellen.

 

„Megengedhetetlennek tartjuk, hogy a demokratikus rendszer fontos vívmányát, az önkormányzatiság elvét felrúgva, a helyi közösségek igényeit és az önkormányzatok véleményét figyelmen kívül hagyva igyekeznek utat törni olyan, nem rendszerszintű technokrata döntésnek, amely súlyos következményekkel járhat“ – hangsúlyozzák állásfoglalásukban.

 

A. Szabó László, a Magyar Közösség Pártjának szakpolitikusa a NOL-nak nyilatkozva kifejtette, hogy a tervezett intézkedés az országos átlaghoz képest súlyosabban érintené a magyar tannyelvű oktatási intézményeket, amelyek jelentős része falvakban működik.

 

NOL.hu / fotó: ujszo.com

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Szilágyi Péter: a külhoni magyar oktatásnak szívüggyé kell válnia

A külhoni magyar oktatás megmaradása mindenekfelett azon múlik, hogy igazán szívüggyé tud-e válni – jelentette …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.