2020 október 29., csütörtök
Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Hadházy Ákos újonnan megválasztott társelnök, aki a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is megkapja, a párt tisztújító kongresszusa közben sajtótájékoztatót tart a budapesti Lurdy Házban 2016. július 16-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Megy, azaz folytatódik a cicaharc az ellenzék berkeiben

Share

A baloldali ellenzéki pártok már a választás éjszakáján elkezdték egymást bírálni az eredmény miatt: a legtöbben az LMP-t kritizálták amiatt, hogy nem akart részt venni az együttműködésben. Ezt ők természetesen visszautasították, de a jelek szerint magát a pártot is megosztja a kérdés: Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika távozó társelnöke az egyik alapítót is súlyos vádakkal illette, aki hazugságnak nevezte állításait.

„Az, hogy a Fidesznek kétharmada legyen, az teljesen kizárt” – ezt fél évvel ezelőtt, tavaly ősszel nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV-nek. A felvételt a válasz.hu találta meg. „A választási kudarc végső soron azt a politikai stratégiát támasztja alá, amit mi javasoltunk” – ezt pedig vasárnap mondta Karácsony Gergely a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után. Szerinte a választási kudarc a többi ellenzéki párt stratégiájának köszönhető.

Molnár Gyula sem kertelt sokáig. Úgy fogalmazott, az MSZP volt az a párt, amelyik egy közös listát, egy közös miniszterelnök-jelöltet és közös egyéni jelöltet akart az ellenzéki oldalon. Úgy fogalmazott, „a mostani helyzetért egyértelműen felelősnek tekintem azokat a pártokat, akik úgy döntöttek, hogy a győzelem forgatókönyve az, ha külön indulunk.”

„Az igazi baj az, hogy az LMP a legutolsó pillanatig nem volt képes legyőzni azt az önérdekét, hogy minél több körzetben indulhasson” – mondta el a DK-s Molnár Csaba, aki egyértelműen kimondta, szerinte az LMP-t terheli a legnagyobb felelősség a választási kudarc miatt. Szerinte, ha az LMP ennél több helyen csatlakozik, esetleg a Momentum is több helyen, akkor még ennél is jobb eredményt tudtak volna elérni.

„Az LMP volt az a párt, amely szeretett volna egy széleskörű megállapodást tető alá hozni az ellenzéki térfélen” – Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője szerint viszont őket senki sem hibáztathatja, merthogy éppen ők voltak azok, akik a végsőkig harcoltak a teljes ellenzéki együttműködésért.

Ebben viszont úgy tűnik, az LMP-n belül sem teljes az egyetértés. Hadházy Ákos, aki vasárnap jelentette be, hogy lemond az z LMP társelnöki pozíciójáról egy interjúban azt mondta: Schiffer András, az LMP egykori társelnöke és az LMP-s Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnének. Schiffer András egy rádióinterjúben hazugságnak nevezte Hadházy Ákos állítását.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

 1. Egymásnak ugrottak a haszonleső hiénák!
  Amikor egy cápa vérzik, akkor a többiek belemarnak és felfalják. Kezdődik a véres színjáték!
  Érdekes ezt látni, hogy a “nép szolgái” miként esnek egymásnak, mert a konc nem hullott le. Egy csomó kicsinyes, ország vezetésére alkalmatlan, megfelelő tudás hiányában levő szerencsétlen… Na, csak ilyenek hiányoznak az ország éléről… (Magyarországon és a nemzeten kívül más érdekeknek ragyogó jók lennének!)
  Mindenkinek lehet jó megállapítása, idézek egyet – ez bizony telitalálat, akárki írta: “…az ellenzéki politika hemzseg az olyan szereplőktől, akik már rég elhasználták minden reputációs tartalékukat, de azóta sem volt jobb ötletük arra, hogy mit kezdjenek magukkal. … értetlenül nézem, hogy a politikában hányszor bukhat úgy valaki, hogy rezzenéstelen arccal marad utána a helyén. Pedig elhihetik, a világ tele van lehetőségekkel”.
  Amíg ezek a tehetségtelen, csak haszonsóvár alakok fognak a politika körül settenkedni, addig kár felemelkedésről álmodozni!
  Még egy idézet: “Nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a politikusokat, akiknek a saját- és családjuk érvényesülése fontosabb, mint az általuk képviselt nemzetéé!” Mi tagadás, lehet névsort felállítani! (Mondjuk, az is egy külön tanulmány (lehetne), hogy az LMP hogyan tudott pl. egy országos plakátháborút indítani. (Wikipédia: Szél Bernadett – eredeti nevén Nagy Bernadett – 2000-2002 között a Phillip Morris vállalati kapcsolatok osztályán dolgozott, 2002. március-június között a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnek a programvezetője.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.