2019 október 16., szerda
Kép: Daily Express

Mélyponton Merkel és Macron népszerűsége

Share

A friss közvélemény-kutatások szerint Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök megítélése megállíthatatlanul zuhan, az emberek bizalma egyre inkább csökken az európai elit iránt.

A német kormánypártok népszerűsége évtizedes mélypontra zuhant a Bild am Sonntag által közzétett felmérés szerint. 2006 óta először zuhant 30 százalék alá a Merkel vezette CDU/CSU pártszövetség támogatottsága.

Noha a kutatás nem tér ki arra, hogy mi a népszerűségcsökkenés oka, az ugyanakkor biztosan nem volt bizalomgerjesztő a németek számára, hogy júniusban kis híján szétesett a kormánykoalíció a migrációs válság miatti nézeteltérés hatására. Horst Seehofer ultimátumot adott Merkelnek, hogy valahogy csökkentsék az országba érkező migránsok számát, s bár a kancellárnak épphogy sikerült megakadályoznia a megsemmisülést, ám az esetnek – láthatóan – így is bőségesen volt politikai károkozása.

Nincs sokkal jobb helyzetben Macron sem

A július 18 és 27 közti időszakot tekintve 41 százalékról 37 százalékra zuhant a népszerűsége – noha a szakszervezetekhez való hozzáállásának köszönhetően eddig is elég kétes volt a megítélése.

A francia elnök népszerűségét a testőre, Alexandre Benalla körüli botrányok tépázták meg. A férfi egy május elsejei tüntetésen rohamsisakot viselve bántalmazott egy férfit, és durván bánt két nővel, egyiküket földre is teperte.

Nem volt világos az sem, hogy Benalla miért kaphatott kiemelt bánásmódot Macrontól. Kiemelkedően kedvezményezett bizalmi, anyagi és életvitelbeli helyzetben volt Macron biztonsági embere, s bár a francia elnök tagadta mindezt, egy megnyilvánulása során szükségét érezte leszögezni azt is, hogy “Benalla nem a szeretője”.

888.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

MNM Málenkij Robot Emlékhely

#Muzej2019 – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Aki a Hungária körúton a Rákóczi hídtól észak felé halad, nem tudja nem észrevenni ezt …

2 hozzászólás

  1. Véleményem szerint akkor lesznek igazán mélyponton , ha leváltják a két sokat ártó némbert !
    MAGYARÁN : Egyik többet árt hazájának és Európának , mint a másik .

  2. Dávid Szaniszla

    Szép kis kormányfő! Milyen jó, hogy nem Magyarországon kormányoz ez a Macron! Na a Merkel se külömb. Egyik kutya másik eb, az egyik 19, a máaik 1 hiján 20. Nqagyon jó, hogy semmi köze Magyarországnak ehhez a két fő emberhez. A miénk messze magasabb polcon van mint ez a két alantas, erkölcsileg 0 két ember. Persze vannak még Európában rajtuk kívül is vrezetők, akiket nem értékelek semmire. Legfeljebb 00 értékre. De ez nem teszi őket naggyá! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.