2018 június 22., péntek
A kép illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Merkel továbbra sem korlátozza a migránsokat

Share

Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában.

A jobbközép CDU elnöke egy vasárnap este sugározott televíziós interjúban kiemelte, hogy nem változtat álláspontján, nem fogadja el a testvérpárt bajor CSU követelését, miszerint évi 200 ezerben kell korlátozni a befogadható menedékkérők számát.

Arra a felvetésre, hogy ez az elem ugyan nem szerepel a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő CDU/CSU pártszövetség programjában, de benne van a CSU Bajorország-terv nevű programjában, azt mondta, hogy a 12 éve folyamatosan hatalmon lévő szövetséget két önálló párt alkotja, és a CSU a korábbi Bundestag-választásokra is készített programot, amelyben szerepeltek a CDU elképzeléseitől eltérő elemek. Ezekről kell majd beszélni a Bundestag-választás után, de nem kell tartani a két párt között a migrációs válság révén keletkezett feszültség kiújulásától – tette hozzá Angela Merkel.

A CDU és a CSU egyetért abban, hogy a Németországba érkező menedékkérők számát csökkenteni, beáramlásukat pedig “rendezni és irányítani” kell, és küzdeni kell a menekülésre késztető okok megszüntetéséért. ”Szerintem így a felső határ nélkül is elérjük, amit akarunk” – mondta Angela Merkel az ARD országos köztelevízióban sugárzott interjúban.

A szövetségi belügyminisztérium adatai szerint az idei első fél évben 90 389 menedékkérőt regisztráltak. Egy évvel korábban, 2016 első fél évében még nagyjából kétszer, 2015 első hat hónapjában pedig nyolcszor ennyi menedékkérő érkezett Németországba.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Akad valaki is ebben az országban, vagy máshol a határon kívűl, aki elhitte, hogy Merkel asszony komolyan gondolta, hogy kiutasítja a migránsokat Európából? Aki ezt hitte, az nagyot tévedett. Merkel és bandája soha nem tenne ilyet, hiszen ez elvei ellen van. Legyen boldog a fiúkkal (főleg azokkal) s örüljön neki, hogy ott vannak náluk Nyugat Európában. Tarsa őket ott, s legyen velük boldog. Nekünk úgy se kellenek, tehát nem tartunk igényt rájuk. Aztán majd meglátjuk, hogy kinek van jobb izlése!

  2. Dékány Ilona

    Teljesen igazat adok Szaniszla ! Egészségére Merkel asszonynak ! Csak ne nekünk gyűjtögesse a sok migránsfiút ! Összevissza dumál , mint egy kezdő politikus , pedig ő megjárta a hadak útját már . Én egy szavát sem hiszem el , de szerencsére nem élek ott !A németek pedig egyék meg amit főzött nekik ! Fognak ők még migrációba vonulni Keletre ! ÉSZNÉL LEGYÜNK MAGYAROK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.