2020 augusztus 11., kedd
Závecz Tibor - ATV

Mernyó Ferenc: A bunkó, vidéki szavazó – akinek a kormánypártok a győzelmet köszönhetik

Share

Hetek óta tartja magát a legenda – vérmérséklettől és liberális elhajlási faktortól függően különböző erősségű megfogalmazásban -, amely szerint a Fidesz a bunkó, műveletlen, vidéki – főleg falusi – szavazóknak köszönheti a (kétharmados) győzelmét.

Mindez jó magyarázatnak tűnt a főleg fővárosi, értelmiségi bázisú baloldali ellenzék bukására, a bukás miatti lelki vívódásának kezelésére – bár a Fidesz szavazóinak lebunkózása nyilván sérti mind a Fidesz megválasztott képviselőit és tagságát, mind a kormánypárti szavazóbázist. A minősítés pedig mindenféle alapot nélkülözött.

A kormányoldal lassan kezdett napirendre térni a téma felett, ahogy a téma is kezdett kikopni a közbeszédből a Kossuth téri – kormányellenes – tüntetők elfogyásával.

Ám Závecz Tibor – aki korábban a nyíltan balos Ipsos-t erősítette, majd megalapította a saját közvélemény-kutató cégét, a Zavecz Research-öt (milyen csodálatos magyaros cégnév!) – tegnap az ATV-n előrukkolt a tudományos farbával.

Závecz Tibor statisztikai alapú tudományos magyarázata szerint a Fidesz szavazóbázisában a Fideszre leadott országos átlaghoz képest 11%-kal magasabb a vidéki, elsősorban falusi, alacsony státuszú (értsd: iskolázatlan) szavazók – főleg nők – aránya. Ezzel Bodacz Balázs műsorvezető minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látta a korábbi vélekedést, hogy “a Fidesz a bunkó, műveletlen vidéki szavazóknak köszönheti a győzelmét”.

Azoknak, akiket – főleg a nőket – sikerrel megfélemlített a Fidesz gyűlöletkeltő, migrációellenes kampánya. Merthogy őket érték el magasabb arányban a muszlim migránsok által Nyugat-Európában elkövetett állítólagos erőszakról szóló hírek a kormánypárti sajtón keresztül – élcelődött a műsorban a műsorvezető és vendége.

Mintha Nyugat-Európában nem is követnének el a muszlimok az európai nők ellen erőszakot, de ha mégis, az elhanyagolható – ezzel kampányolni a kormányoldal részéről nettó gyűlöletkeltés.

Miközben csak Németországban egy év alatt 130%-kal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma. De a nők ellen a migránsok által elkövetett erőszakkal kampányolni nettó gyűlöletkeltés.

Éljen a haladó baloldal!

Azt a műsorvezető – de maga Závecz is – elfelejtette hozzátenni, hogy ez a statisztikai csoport nem túl jelentős, ezen belül is a 10-11%-os felülreprezentáltság legfeljebb 1-2 %-ot, azaz néhányszor tízezer többletszavazatot jelenthetett országosan a Fidesz mintegy 2,5 milliós szavazótáborában. Mondjuk annyit, amennyit a Juhász Péter vezette Együtt pártként országosan összesen kapott a pártlistájára. Vagy annál valamivel többet.

Sic transit gloria mundi…

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. Szabadosne Gyerman Margit

    Kedves bíró úr ön most az írása alapján tulajdonképp baloldali védőbeszedet tart, vagy a Fideszt alaz, kettősséget érezni a leírt vádiratban, majd vedobeszedeben, ilyen az agyafúrt bíró, gondolom ön sem mai gyerek mint én, és itt nem hatalom betonozásroll van szó, többségünk tudja hogy jobban élünk most, ön biztosan nem mert a bírók egy sem albérletben laknak. Tudjuk hogy ebben a majdnem lepusztult országból nem lehet azonnal kánaánt építeni, de Gyurcsány csak rombolni tudott, de az ön fajtájának ez nagyon jól jött, tehát mi nem szegyeljuk hogy a fideszre szavaztunk sőt, és nem vagyok vidéki bunkó sem. De teszek az orszagomert a családokért, és nem megyek tüntetni, és inkább segítek mint mocskolódó meg. Isten onnel, ha hisz benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.