2019 június 18., kedd
Forrás: diariorepublica.com

Mernyó Ferenc: Egy férfi, két nő – egy gyerek

Share

Van egy ismerősöm. Egy hölgy, a neve lényegtelen. Egy poszt alatt azon sopánkodik, hogy Magyarországon “telibe szarják a nőket!” (mondja nőként és színpadi emberként szó szerint ezzel a nem túl szofisztikált, útszéli kifejezéssel). “Mert mindent megtesznek azért, hogy azt érezd, hogy csak a szaporodás miatt vagy a világon…”

A poszt egyébként arról szól, hogy a Fidesz képviselői az EP-ben nem szavazták még “a nők jogait védeni hivatott” valamilyen EU-jelentést (MANCS írás, naná). Hogy miért nem, azt nem tudhatjuk, lehet hogy taktikai visszavágás volt Sargentini akciójáért, vagy a határozat erősíti az Isztambuli Egyezményt, amely ugye, a feministák trójai falova, Magyarország pedig nem ratifikálta az egyezményt; de most ez mellékszál.

Amire azt írtam, hogy

“Bocs, de az az EU, amely behordja a muszlimokat Európába, és mindent megtesz a saría terjedéséért Európában, az szíveskedjék már ne aggódjon ilyen szemforgató módon “a nők jogaiért”, mert ez rettenetesen álságos. Talán előbb Svédországban kéne megszüntetni a nők elleni tömeges erőszakhullámot… Arról kellene egy alapos brüsszeli jelentés…”

Nos, a szóban forgó hölgy 40 körül van, egy elvált férfival él. A férfinak – tudomásom szerint – az előző feleségétől van egy (egyetlen) kamasz gyermeke. A hölgy a pasijával – akivel nincs közös gyerekük, és neki sincs mástól – bejárta a világot, “él mint Marci Hevesen”, de azon aggódik, hogy idehaza “mindent megtesznek (értsd: a Fidesz) azért, hogy azt érezd (értsd: mint nő), hogy csak a szaporodás miatt vagy a világon…”

Tehát összegezzük: ez a “hármas” – a két nő és a “közös” férfi (a férfi 50 körül van) – eddig felneveltek összesen EGY gyereket. A statisztikailag, a népesség reprodukciójához “szükséges” – a két nőre eső – 4,2-4,5 helyett. Miközben “a család” mindkét tagjának átlagon felüli kocsija van, egy budai villában élnek. Anyagi gondok, pénzszűke nem nyomasztják őket.

És a kedves hölgy azon háborog, hogy nem tiszteljük a nők jogait. Pedig semmi baja nincs a világon. Azt csinál, amit akar, azzal foglalkozik, amivel akar. És semmilyen hátrány nem éri azért, mert nincs gyereke. Legfeljebb néha megkérdezik tőle, hogy, Angyalom, miért nincs? – és ez neki túl sok. Verbális agresszió. Magyarországon nem tisztelik a nők jogait…

Neki ugyanis most egyetlen problémája van.

Neki MOST kell közönség a szakmájához. Az már nem érdekli, hogy a következő, ugyanebben a szakmában felnövekvő generációnak lesz-e majd ugyanúgy nézőközönsége. Neki most van, és ez így rendben is van. A jövő generáció meg szerezzen magának közönséget, ahogy akar.

Ha nem születik hozzá elég gyerek idehaza, akkor hozasson a Közel-Keletről vagy Afrikából, ahol van elegendő felesleg. Hogy abból lesz-e majd művelt, fizetőképes, értő és érzékeny közönség, az nem is érdekes.

Egy amerikai demográfus, Benjamin J. Wattenberg mondta volt egykoron, hogy “The capitalism is the best contraceptive” (a kapitalizmus – szélesebb értelemben a fogyasztói társadalom – a legjobb fogamzásgátló).

Egyre inkább érzem úgy, hogy ez valóban így is van. A fogyasztói társadalom, a jólét és a kényelem elveszi, lebutítja, elfojtja az emberek elemi túlélési ösztöneit. Beleértve magát a reprodukciót is.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 29.: Üdítő pillanatok egy (majd) 400 éves korcsmában (Fenékpuszta)

Van abban valami abszurd, hogy Fenékpusztán egy lepusztult kastély és egy római romváros mellett a …

Egy hozzászólás van

  1. Kedves Menyó Ferenc ! Kedves Olvasók ! Engedelmükkel nem a saját véleményem írom le , hanem Wass Albertét : ” Senkinek sincs joga ahhoz , hogy elfogadjon bármit is az olyan rendszertől , amelynek megbuktatására törekszik —, hogy élvezze előnyét , ugyanakkor ellene acsarkodik .!”
    Az illető hölgynek —de valamennyi hölgynek !—, aki jómódjában fetrengve élvezi a javakat , szégyellnie kellene magát mindenfajta kedvezmény elfogadásakor . — Ha jól értelmeztem szinésznő .— A kultura terjesztőinek pedig / ha nem volt hajlandó életet adni gyermeknek /—különösen hálásnak kellene lennie , hogy vannak házaspárok , akik “szültek neki közönséget ” !
    Egyébként azok , akik a Nemzeti Kormány családpolitikáját kiforgatva -időnként gonosz módon !—
    harsogják , inkább ne is szüljenek egyetlen gyermeket sem , mert nem érettek az anyaságra !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.