2020 augusztus 4., kedd
Mészáros Lőrinc - RTL Klub

Mernyó Ferenc: Korrupció vagy korrupciós index?

Share

Az RTL egyik műsorának szerkesztője (Házon kívül) nem érti, hogyan nőhetett Mészáros Lőrinc vagyona néhány év alatt a 36-szorosára. Szakonyi Péter – a felkent szakértő, minden vagyonok tudója – szintén nem érti. Csak néz értetlenül a szerkesztőre… Aztán sejtelmesen elhúzza a száját, és sokat sejtetően elmosolyodik…

Hát persze, hogy tudjuk.

Azt a kérdést viszont nem tették fel, hogy anno – például – Somodi Imre vagyona, hogyan nőtt néhány év alatt a 70-szeresére.

Másoké meg még nagyobb arányban…

Nyilván ez akkor úgy volt lehetséges, hogy ügyesek voltak, okosak, talpraesettek és jó üzleteteket kötöttek.

Mészáros Lőrincről meg szinte kimondja az egyik megkérdezett “szakértő”, hogy szerinte a szellemi képességei alacsonyak. Nem is érti, hogyan működhetnek egyáltalán a cégei.

De tegyük fel, hogy így van, hogy Mészáros Lőrinc egy szerény képességű medvebocs. Akkor nem köthet jó üzleteket?

Aztán pár perccel később váltanak.

Immár azt feszegetik – ugyanebben a remek oknyomozó műsorban -, hogy a K-monitor (Soros szervezet, ugye) nyilatkozója szerint Mészáros korrupciós indexe a legmagasabb.

Mit jelent ez? Meg is magyarázza: róla jelent meg a legtöbb cikk – közben mutogat a szakértő a képernyőre, amit persze nekünk nem mutatnak -, amely korrupcióval összefüggésben említi Mészárost.

Ennyi. Érted?

Vagyis, ha – tegyük fel – az RTL-index-hvg-24.hu-168óra-hirtv-atv stb. birodalomban sokszor leírják egy-egy cikkben azt, hogy “Mészáros Lőrinc” és azt, hogy “korrupció” (különösebb bizonyítás vagy összefüggések alátámasztása nélkül pusztán leírják), akkor a K-monitor egy idő után magas korrupciós indexet mutat ki Mészáros Lőrincről.

Nem korrupciót, helló!

Hanem korrupciós indexet! Vagyis, úgy tűnik, azzal igazolja a K-monitor, hogy valaki nagyon korrupt, hogy sokszor leírják róla a sajtó egy szegmensében, hogy korrupt, majd ezt kimutatják egy összesítésben.

Kész is a magas korrupciós index!

Bírósági ítélet? Minek!

Mint amikor a Transparency International “helyi” nyugati vállalatvezetőket (multik menedzsereit) kérdezi meg, hogy szerintük melyik országban mekkora a korrupció. És ezeket a szubjektív történeteket összerakják, összegyúrják, átrostálják és kihozzák, hogy Magyarországon nagyon magas a korrupció.

Ellenőrizhetetlen, szubjektív módszertan, tehát simán lehet manipulatív, hazug. Politikai játszma része. Korbács.

Főleg, ha Soros pénzeli a készítőket. Az a Soros, aki amúgy épp haragban áll a magyar kormánnyal.

Nem beszélve arról, hogy míg Magyarországon (és Kelet-Európában) sok a brit, német, amerikai vállalatvezető, akiknek lehet érdekük magasabb korrupciós érzetről beszélni Kelet-Európában, addig Nagy-Britannia, az USA vagy Németország nincs teli magyar (vagy lengyel, cseh) vállalatvezetőkkel, hogy ugyanezt arányosan elmondják a magyarok (lengyelek, csehek) amazokról. Azaz a Transparency ott is brit, német, amerikai vállalatvezetőket kérdez meg ugyanerről.

Hibátlan…

Hát persze, hogy Kelet-Európában magasabb a korrupció.

Pedig amióta kiderült, hogy az angol királynő és David Cameron volt miniszterelnök is offshore cégeken keresztül rövidítette meg a Királyság államkincstárát, azóta nem tudom azt mondani, hogy arrafelé ne lenne bőven korrupció.

Hát így lesz a sajtócikkekből magas korrupciós index, abból meg vita nélkül korrupció.

P. S.: Megjegyzem, holnaptól ez a műsor is eggyel növeli Mészáros Lőrinc korrupciós indexét a K-monitoron…

Szerző: Mernyó Ferenc

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

2 hozzászólás

 1. Mészáros Lőrincet nem ismerném , ha szinte naponta nem került volna elő az ellentábor üzeneteiben , mint a korrupció nagymestere .
  Csakhogy : Túl vén vagyok ahhoz , hogy elhiggyem , hogy ő a 20.–21. szd. legkorruptabb személye .
  Horn Gyula Cölöpök c. könyvéban beszámolt arról , hogyan tőkésítették a számukra fontos személyek vagyonát , hogy az “átmenetben ” támogassák a pártjukat . Aztán a fletókáék vagyonosodása is 1990 előttről indult . A névsor elég hosszú lenne , ha Schmuck Andor beváltotta volna az ígéretét , és a 2001-ben megjelent Bal–eseteimben megígért névsort a közvélemény elé tárja . Persze azután még bővült a sor ! TEHÁT: Lehet , hogy Mészáros Lőrinc nem zseni , de mindenképpen szorgalmas “pacák” , ha gázszerelő létére milliárdokat gyűjtött össze.
  Sok lehet az irígye , az biztos . DE: Miért nem utánozzák őt ? A jótékonykodásban főleg ?

 2. Írjuk le Mi is nagyon sokszor,hogy gyurcsányi. (a mai napig nem tudjuk,hogy ki is volt a gyurcsányi,az elsikkasztott úszó-pénzek alkalmából. Sőt a vádlott,inkább elhalálozott,ami korrupcióra,sőt maffiára utalhat).
  És sikerül a korrupcióindexet feltornázni,egy nagyon is kézzelfogható pápai proli esetében. Ja? A Mi írásunkat nem méri az a velejéig demokratikus korrupcióindex?
  Nincs a kétharmadnak,médiakétharmada? Sajnálatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.