2018 december 11., kedd
Fotó: EPA

Migránsok fulladtak tengerbe a líbiai partoknál

Share

Legalább nyolc ember meghalt és sokan eltűntek, amikor hajótörést szenvedett egy illegális bevándorlókat szállító hajó szombaton a líbiai partoknál. A Sea Watch német segélyszervezet úgy tudja, hogy a Tripolitól északra történt szerencsétlenségben legalább 25 ember halt meg. Az olasz parti őrség közlése szerint 85 embert kimentettek, és eddig nyolc holttestet emeltek ki a tengerből. A hajón feltehetően 150-en utaztak.

„Kezdődik a 2018-as áldozatok számlálása. Szomorú és reménytelen” – írta az idei év bevándorlókat sújtó első katasztrófájáról a Proactiva Open Arms segélyszervezet alapítója, Oscar Camps a Twitter mikroblog portálon. A Földközi-tenger a világ legveszélyesebb migrációs útvonala. 2017-ben 3116 bevándorló fulladt bele a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint.

Tavaly összesen 119 369 bevándorló és menekült érkezett Európába illegális úton a Földközi-tengeren át, 34 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban (191 436).

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Szégyen , gyalázat , hogy a 21.szd.–ban , a modern technika világában , nem tudják megakadályozni a migránsok szállíttatását ! Így akarnak szolidaritást ” kicsikarni ” a nemzetmentő államoktól ? Miközben százával pusztulnak el az emberek ? Nincs szégyenérzetük az EU– vezetőknek , a nyugat “gyarmatosítóknak ” ? Le tudnak ülni ennei , tárgyalni , vagy tükörbe tudnak nézni ? Évszázadokon át kifosztották a szerencsétleneket —őseiket— , most pedig tehetetlenül szemlélik a hullákat ? MEDDIG ?????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.