2020 június 5., péntek
Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke (b) és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke távozik az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt üléséről. MTI Fotó: Illyés Tibor

Milyen államtitkokat tartalmazhatott Molnár Zsolt elhagyott laptopja?

Share

Államtitkokhoz is hozzáférhettek illetéktelenek – állítja a Magyar Idők cikkében, mivel Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke egy repülőgép fedélzetén felejtette hivatali laptopját. A politikus állítja, nem voltak rajta minősített információk.

Madridban a repülőn felejtette hivatali laptopját Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, amikor hónapokkal ezelőtt a spanyol fővárosba utazott – írta a Magyar Idők. Cikkük szerint csak órák múlva, a nagykövetség segítségével sikerült tulajdonát visszaszereznie.

A szocialista politikus már leszállt a gépről és a terminálban tartózkodott, amikor észrevette, hogy hivatali laptopja – amelyen államtitkok és minősített dokumentumok lehettek – fent maradt a repülőn.

A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke hiába próbált visszajutni a fedélzetre, sokadik próbálkozása sem engedték őt vissza. A politikus utolsó esélyként a magyar nagykövetség segítségét kérte, és végül a konzulátus közbenjárására került vissza Molnár Zsolthoz a laptop. Nem tudni, hogy a hosszú órákra felügyelet nélkül hagyott eszköz tartalmába illetéktelen is beletekinthettek-e.

A Magyar Idők úgy tudja, a politikus hosszasan hálálkodott a nagykövetség munkatársainak a segítségért, mondán, nagy bajba került volna, ha a laptopot nem sikerül visszaszereznie.

Molnár Zsolt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette ezt a sajtóhírt. Közölte: a konzulátus közbenjárására kapta vissza a számítógépet, amelyen nem tárolt minősített információkat, valamint a gépet több kód is védte.

forrás: magyaridok.hu / Kossuth Rádió 180 perc / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Molnár Zsolt!
    Úgy látszik több felöl is elér a rossz sorsod. Lehet, hogy repülsz a mostani “magas” poziciódból? Igazán forcsa, hogy egy laptopot valaki elhagy, s azt tulajdonképpen bárki megnézhette, beleolvashatott. Milyen ember vagy Zsolt, hogy még egy laptopot se lehet rád bízni. Ha ezt nézzük, nagy bizalom nem lehet irányodban a pártod részéről sem, tehát nem véletlen, hogy ott is kikezdenek. Nagyon nem sajnállak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.