2018 július 21., szombat
Kép: themuslimissue.wordpress.com

Minden 10. percben meghal egy kislány az erőszak miatt

Share

A világon minden tízedik percben meghal egy kislány az erőszak miatt – jelentette szerdán az ENSZ Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja (UNICEF) a lánygyermekek jogainak világnapja alkalmából.

Az UNICEF 2016-os adatai szerint a világ gyermekeinek mintegy negyede, megközelítőleg 535 millió gyerek él a fegyveres konfliktusok, illetve a természeti katasztrófák sújtotta országok valamelyikében. Ezeknek a kiskorúaknak a háromnegyede valamelyik fekete-afrikai országban él.

Az olyan fekete-afrikai országokban, mint Dél-Szudánban vagy Szomáliában kislányok milliói élnek, akiktől jelenleg is “megtagadják alapvető jogaikat” – mondta Leila Pakkala, az UNICEF kelet- és dél-afrikai regionális irodájának igazgatója. Pakkala elmondta, hogy a konfliktushelyzetekben a lányoknál két és félszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy kikerülnek az iskolából, mint a fiúknál, és még több lánynál valószínű, hogy gyermekházasság áldozatává válik.

A dél-szudáni nőket és kislányokat ért szexuális és fizikai erőszak ellen az UNICEF 16 “biztonságos teret” (safe space) hozott eddig létre.

“A vész- és válsághelyzetekben aránytalanul súlyosan érintik a kislányokat, akik a szexuális bántalmazás, a kizsákmányolás és a gyerekkereskedelem nagyfokú kockázatával kénytelenek szembesülni” – közölte Pakkala, aki hozzátette: “A társadalomban mindannyiunk kötelessége, hogy megvédjük a kislányokat az erőszak és visszaélés bármilyen formájától”.

MTI/hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Tunézia után Líbia sem kér a gyűjtőtáborokból

“Nálunk ilyen nem lesz. Abszolúte ellenezzük, hogy Európa teljesen hivatalosan nálunk akarja elszállásolni azokat az …

2 hozzászólás

  1. Dipl.Ing.TiboAr Gutay

    A cikk végéröl egy szó hiányzik. Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus mindörökké. Amen.

  2. HeroesNeverDie

    Ha az UNICEF a hozzájuk befolyó pénz nagyobbik részét nem a saját adminisztratív apparátusára, valamint világhíres celebek luxus “nagyköveteskedéseinek” finanszírozására fordítaná, már lényegesen többet lehetett volna elérni. Remélem, hogy Leila Pakkala a dél-szudáni “safe space”-eket viccnek gondolta… mert annak (is) rossz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.