2020 december 6., vasárnap
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Szalár Szuleimán Hurmez Kadzsót, Telszkúf iraki város plébánosát a Parlamentben 2018. április 27-én (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

A miniszterelnök az iraki Telsqof város plébánosát fogadta

Share

A parlamentben fogadta Orbán Viktor miniszterelnök az iraki Telsqof város plébánosát. Magyarország 580 millió forinttal támogatta a település újjáépítését. Összesen több mint ezer házat állítottak helyre a lerombolt városban.

A magyar kormány szerint mihamarabb lehetővé kell tenni, hogy az üldözések miatt elmenekült keresztény családok visszatérhessenek a szülőföldjükre.

Telsqof város plébánosa előzőleg az M1 Ma Reggel című műsorában arról beszélt, hogy Magyarország volt az első, amely felkarolta és segítette az iraki keresztényeket.

Szalár Kadzsó szerint magyar támogatás nélkül még most is arra várnának, hogy valaki segítsen nekik.

„Ez egy lelki segítség a számunkra, egy olyan erőforrás, amelyből meríthetünk, hogy megmaradhassunk az országunkban, a szülőföldünkön, a falvainkban, valamint a szolidaritás jelét adja számunkra, keresztények vagyunk, és Krisztus nevében mindannyian egységesek, egyek vagyunk”

– mondta Szalár Szuleimán Hurmez Kadzsó plébános.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

2 hozzászólás

  1. Újhelyi , Szanyi , Nidermüller , és valamennyi ellenségeskedő ! EZT NEVEZZÜK SZOLIDARITÁSNAK !

  2. Dávid Szaniszla

    Isten hozta kedves Plébános úr! Jó helyre kopogtatott be, itt Önt emberként fogadják, s kérése biztosan meghallgatásra talál. A jó Isten segítse önöket odakint nehéz munkájukban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.