2018 május 22., kedd
Molnár Gyula, az MSZP jelenlegi elnöke - hirado.hu

Molnár Gyula: Az ellenzéknek nincs más lehetősége, mint fütyülni a nemzeti ünnepen

Share

Jó lenne, ha a nemzeti ünnepek végre nem arról szólnának, hogy fütyülni kell az ellenzéknek, mert nincs más lehetősége a véleménynyilvánításra – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Gyula.

Az MSZP elnöke szerint ideig-óráig sikeres lehet az a kommunikáció, amit a miniszterelnök folytat Brüsszellel szemben, de a többség nem így gondolkozik. Az MSZP nekik szeretne alternatívát nyújtani – mondta a pártelnök. A hatalom Molnár Gyula szerint csak látszólag szól a szegény emberekhez, valójában a módosabbakat támogatja. Úgy látja: csak egy szűk kör gyarapszik, ami az egészségügy és az oktatási rendszer rovására megy.

A szocialisták azt javasolják, hogy a módosabbak magasabb adóval járuljanak hozzá a közterhekhez. Ennek pontos mértékét nem árulta el a politikus, de azt mondta: akinek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akinek 100 millió forintnál több a vagyona, és 100 hektárnál több földje van, azoknak kell többlet-hozzájárulást fizetniük. Molnár Gyula szerint javaslatukat nem lehet büntetőadónak nevezni.

Az MSZP elnöke a Momentum Mozgalom vezetőit arra kérte: ha valóban úgy látják, hogy nem lehet nyerni 2018-ban, akkor legalább ne akadályozzák azokat, akik szerint ez nem így van. Példaként saját pártját említette. Az ellenzéki pártokkal való egyeztetésekről Molnár Gyula úgy fogalmazott: valóban volt egy március elsejei vállalás, ma mégsem látják, mik lehetnek a közös indulás keretei. A következő céldátum szerinte május elseje lehet.

A sajtóhírek kapcsán, amelyek szerint Miskolcon felelősségre vonták Botka Lászlót, azt mondta: úgy látszik, megint előkerültek a magukat meg nem nevezni kívánó befolyásos szocialisták. Szerinte a párton belül számon lehet kérni egy miniszterelnök-jelöltet, viták is mindig vannak, de mindezek ellenére béke van. Nap, mint nap tetemre hívunk mindenkit a pártban, de utána dolgozunk tovább, és kifele is azt mutatjuk, hogy tudjuk, mit akarunk – zárta a beszélgetést a pártelnök.

Forrás: atv.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Válság válság hátán

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    ELKOBOZTAD AZ ÍRÁSOMT ? ISMÉTLEM:Érdekes történet. Molnár Gyula elvtárs–úr ! Aki az elmult kb. 30 év alatt nem gazdagodott meg….. Vagy olyan jól elrejtette a manit , hogy most bátran kampányolhat a gazdagok megadóztatásáért ? A szegények őrangyala lett? A gazdagok ellenség ?– Ne értsen félre senki , én is helyeselném a differenciált adózást , de eléggé nonszensz egy ilyen ember szájából hallani ! ÉS: A “kisemberrel” bejárják az országot keresztbe–kasul . Remek atlétikai teljesítmény lesz ! Az eredmény pedig eldől 2018-ban ! DRUKKOLOK AZ ELESETTEKNEK!!! EMBEREK! Hegyezzétek a fületeket amikor ez a két “igazmondó”füttyös elharsogja , hogy MEG FOGJUK ADÓZTATNI A GAZDAGOKAT! /Esetleg önként jelentkezőket keresnek…/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.