2021 március 5., péntek
Molnár Zsolt - MTI / Kovács Tamás

Molnár Zsolt beállt ismét a sorba

Share

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Molnár Zsolt, a párt országos elnökségének tagja között az a megállapodás született, hogy Molnár Zsolt “teljes mellszélességgel” támogatja a szocialisták szövetségi politikáját.

Ezt Botka László közölte, miután a két politikus Szegeden egyeztetett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje jelezte: az ügyet lezártnak tekinti. Közölte, a szövetségi politikát a párt májusi kongresszusa fogadta el egy határozatban.

Botka László tájékoztatása szerint Molnár Zsolt, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is, azt közölte vele, hogy ezután csak biztonságpolitikai szakkérdésekkel kíván foglalkozni.

A miniszterelnök-jelölt megjegyezte, ő hívta Szegedre hétfőn Molnár Zsoltot. A két politikus között azután élesedett ki a konfliktus, hogy Botka László a 168 óra című hetilapnak adott, a múlt héten megjelent interjúban azt mondta, nem tűri pártjában az árulást és a kollaborációt a Fidesszel.

A szegedi polgármester az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak egy a szövetségi politikával kapcsolatos nyilatkozatát. Molnár Zsolt abszurdnak nevezte Botka László nyilatkozatát. A vita fő elemeiről itt és itt írt a Polgárportál korábban.

Molnár Zsolt: baráti hangulatú volt a megbeszélés Botka Lászlóval

Baráti hangulatúnak nevezte Molnár Zsolt szocialista elnökségi tag a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden azt a megbeszélést, amelyet előző nap folytatott az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Molnár Zsolt hangsúlyozta, nem személyes konfliktusról volt szó, és a baráti hangulatú megbeszélésen kompromisszumok születtek. Kérdésre válaszolva elmondta: nem volt fenyegetés, presszió, Botka Lászlóval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: köztük nincs egyetlen elvarratlan szál sem.

A politikus megerősítette azt a sajtóhírt, amely szerint hónapokkal ezelőtt elvesztette a laptopját egy repülőgépen Madridban. Közölte: a konzulátus közbenjárására visszakapta a számítógépet. Molnár Zsolt elmondta: a laptopon minősített információt nem tárolt, és a gépet több kód is védte.

Ugyancsak a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kiszelly Zoltán politológus arról beszélt, hogy az MSZP-nek továbbra is választ kell adnia arra az irányvitára, miszerint külön, vagy más pártokkal összefogva indul a választáson.  Kiszelly Zoltán szerint Molnár Zsolt “beállt ismét a sorba”, ettől azonban probléma nem változik.

“Azzal, hogy egy fügefalevéllel elfedik a problémát, szőnyeg alá söprik, attól még az irányvita fennáll ” – fogalmazott a politológus, aki hibának nevezte, hogy ebben a kérdésben, fél évvel a választások előtt, még nem döntött az ellenzéki párt.

Forrás: MTI / Kossuth Rádió 180 perc / Polgárportál

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.