2019 június 27., csütörtök
A kép illusztrácó - fotó: unboxresources.com

Nagy Ervin: Egy hetero vallomása a Pride után

Share

Oly divatos manapság a szexuális irányultságainkról nyilvánosan szólni. Bántó magyarsággal élve „trendi coming outolni”. Főként, ha a Pride melegfesztivál erre alkalmat kínál. Vagy ha mégsem, akkor hát olyasforma nyíltsággal fogadni e vallomásokat, mintha csak egyetlen útja-módja lenne mindez annak, hogy normális, okos és korrekt embernek tartsanak.

Vagy homofób, ostoba, bunkó, férfisoviniszta lesz az emberfia, esetleg fasiszta, hogy keveredjenek egy kissé az egymástól oly távol álló kesze-kusza fogalmak. Hogy stigmaként süljenek az ember arcára. És ha már mindezek ráégtek, akkor persze jöhet az erőszakosság vádja…

Mintha átesnénk a ló másik oldalára, már-már irigykedve szemléljük azt, akinek van valami mássága, mert ezzel kitűnhet, ezzel támogató barátokat szerezhet, ha pedig nyilvánosan megvallja, dicsérő szavakat kaphat a bátorságáért. Mintha nem lenne ugyanolyan, ha nem nagyobb bátorság a mai fogyasztói társadalomban – ahol minden az anyagi javak szerzéséről és birtoklásáról szól – családot alapítani, hűségesnek lenni, illetve több gyermeket szülni és nevelni, egy hagyományos családmodellben férfiként és nőként küzdeni a megélhetésért, a gyermekek testi-lelki növekedéséért, a kereskedelmi televíziókból és az internetről ránk ömlő erkölcstelen szennytől, a fogyasztói impulzusoktól, a szerző és birtokló egoizmustól távol tartani önmagunkat és gyermekeinket. Mert higgyék el, ez az igazi bátorság – a mindennapi hősök bátorsága!

A családok jogaiért kell most szólni! A társadalmilag hagyományos, illetve a biológiailag természetes közösségekért. Az „egy férfi és egy nő között köttetett lelki és anyagi kapcsolatról”, s az ennek gyümölcseiként megszülető gyermekekről. Ha úgy tetszik, a heteroszexuális párok békés, háborítatlan együttélési, illetve gyermekvállalási jogáért. Pontosabban a jogok érvényesüléséért. Mert igencsak veszélyeztetve érzem manapság mindezt. Hisz a nyilvánosságban, a kultúra egyes csatornáin keresztül egyre többen maradinak, lúzernek tartják azt, aki hűséges és gyermekeket nevel. Lúzernek, azaz vesztesnek, hisz akarva-akaratlan kimarad a civilizáció kínálta, hamisan csillogó javaiból, aki családot alapít. Nem lesz divatos és drága autója, ruhája, nem tud eljárni wellness-ezni, nem veheti meg a legújabb fejlesztésű okostelefont, nem marad szexi, mert a gyermekszülés hizlal, a nevelés pedig meggörnyeszti a hátat. Talán lassan utcára kellene vonulni nekünk, hetero apáknak (s persze az édesanyáknak is), mert egyre inkább elnyomva érezzük a család jogainak érvényesülését, illetve sok-sok nevetést és megvető szót hallunk a hátunk mögött.

Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy családapaként, a női nem iránt érzett lelki és testi vonzalmaimmal megáldva (vagy megátkozva), bátorságról hitet téve megvalljam, hogy a nőket, s mivel hűséges férj vagyok, így pontosítva: egy nőt szeretek! S ahogy a melegek is fogalmaznak: nem fogom szégyellni! Nem fogok bujkálni – bárki is elmaradottnak, korszerűtlennek tart! Hetero vagyok, és kész. S csöppet sem érdekel, hogy ki és mit fog ehhez szólni! Ez az én comming outom… És várom a dicsérő szavakat az okos, értelmes és européer polgároktól! S végül, ha bárki is felháborodva felkapja a fejét, és rám ordít, netalán homofóbnak bélyegez (amit nem is nagyon értek, hogy mit jelent…), akkor pusztán annyit szeretnék megjegyezni, hogy vannak ebben a kérdésben nekem is velem született és védendő jogaim. Mint ahogy a feleségemnek és a gyermekeimnek is. És bármily nehéz is ezt a sok ostoba gyűlölködő liberálisnak felfognia, de a családomnak mint közösségnek is vannak jogai.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Nagyszombati csend

  Csend van, nem történik semmi sem, a Messiás sírjában pihen, az apostolok ajtók mögött …

7 hozzászólás

 1. T. Mészáros Péter!
  Megvan dicsérve, méghozzá nagyon!

 2. Megdícsérem , bár ez szerintem kevés .
  A józanul gondolkodók mindannyian így vélekednek az Isten teremtette emberek életéről .Nem vitatható , hogy vannak un. “mások” , de azt éljék meg ők !A “másság ” nem jelenthet kivételességet !
  Főleg nem jelentheti azt , hogy városszerte hirdessék , hogy ők a “mások ” , akiket ünnepelni kell !
  Az un. másság viselői éljék a maguk életét a négy fal között , de ne fajtalankodjanak utcákon –tereken !
  Amikor 30-án a Deék téren áthaladva egy kis csoportot kerülgetve , megpillantottam a “PRODUKCIÓ” férfi tagját , ingerenciát éreztem , hogy belerugjak a csupasz hátsójába , vagy leköpjem .
  Mélyen felháborított , hogy két kiskorú gyermekével a szülője csodálta a mutatványost .
  Miközben a MÜPA–ban rengeteg sátorban foglalkozások várták a gyermekeket !
  ILYEN FELVONULÁST NEM SZABADNA MEGENGEDNI ! Remélem , hogy ez volt az utolsó !!!!

 3. Van, de nem érdemlitek meg. Ugyanis aki mást mond, mint amit ti szeretnétke, az a gyűlölködő, az a libsi, az a komcsi, az a provokátor stb. Ügyesen félremagyaráztok mindent, hát csak szaporodjatok és sokasodjatok – már nem lehet lejjebb menni ebben a világban!

  Háborodnátok fel azon is, amit az ellentüntetők tesznek, akik NEM fognak a Hazáért sem gyereket nemzeni, legalábbis ide nem, de nagy “bátran” szövegelnek, és azt sem tudják, miről van szó.

  • Miért kell gyűlölködve, és mocskolódva mindent félremagyaráznia egyeseknek? Normális ember elítéli az ellentüntetőket, de a józan többséget provokálókat is. Egyébként meg az ellentüntetéseket a provokálások váltják ki.

 4. Minden egyes szavával egyetértek Meg a végén mi kell kivonulnak hogy követeljük jogainkat! Ami sok az sok!!

 5. Kinevetnek, megvetnek, lúzernek tartanak, ha heteró vagy? Kétlem… Legfeljebb szeretsz áldozatot játszani.
  Sok kitartást kívánok, hogy együtt tudj élni ezzel a “stigmával”. Tényleg nagy pech, ha az ember heterónak születik. Ekkora hülyét…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.