2019 június 25., kedd
Fotó: BBC

Nagy Ervin: BBC-Szijjártó 0-2 – A “független” riporter próbálta megszorongatni a külügyminisztert, de nevetségessé vált

Share

Tegnap azt ünnepelte az ellenzéki sajtó, hogy a BBC riportere leiskolázta Szijjártó Pétert. Lehet, hogy a kollégák másik csatornát néztek? A Simicska-média egyenesen rosszul sikerült interjúról beszélt. Hát, sok ilyen rosszul sikerült interjút kívánunk Szijjártó Péternek.

Lássuk, mi is történt!

A BBC riportere agresszíven és egyre idegesebben próbálta bebizonyítani, hogy a magyar kormány idegengyűlölő, Magyarországon nincs demokrácia, és Magyarországon nincs bevándorlási probléma. Vele szemben ott volt a higgadt magyar külügyminiszter, aki a ténykere alapozva pontról pontra helyreigazította az „elfogulatlan” riportert.

A riporter szerint a Stop Soros törvénycsomag sérti az emberi jogokat és a nemzetközi megállapodásokat. Szijjártó Péter elmondta, hogy a törvény semmilyen jogot nem sért, a Stop Soros az illegális határátlépés szervezését bünteti, Magyarország ezt bűncselekménynek tekinti.

A riporter nem érti…

Világossá vált, hogy a BBC riportere nem ismeri az illegális határátlépés fogalmát, szerinte mindenkinek joga van bejönni Magyarországra, és menedéket kérni. A magyar külügyminiszter felvilágosította a kérdezőt arról, hogy az illegális bevándorlók Magyarországra biztonságos országokból érkeznek, például Szerbiából vagy Horvátországból, tehát ők nem menekültek, hanem illegális bevándorlók.

A riporter nem érti…

Emily Maitlis hirtelen vált, és kijelenti, hogy Magyarországnak nincs bevándorlási problémája. Hiába magyarázta neki Szijjártó Péter, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika a migránsok meghívását jelenti, és több tízmillió migráns indulhat útnak bármelyik pillanatban Európa felé, a BBC riporterének ez kevés. Arról nem is beszélve, hogy a jól felkészült riporter biztosan nem tud arról, hogy 2015-ben 400 ezer migráns masírozott keresztül Magyarországon. És a riporter valószínűleg a betelepítési kvótáról sem hallott. Ennyit arról, hogy Magyarországnak van-e bevándorlási problémája vagy nincs.

Emily Maitlis tudja, hogy erősítenie kell, így egyszerűen xenofóbiával, idegengyűlölettel vádolja a magyar kormányt. A magyar külügyminiszter elegánsan, de határozottan visszautasítja az alaptalan vádaskodást, és elmondja, hogy csak a magyarok dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni a hazájukban. Illetve Szijjártó Péter csak próbálja mindezt elmondani, hiszen az egyre idegesebb riporter folyamatosan a szavába vág. Ezt követően a vita arról folyik, hogy a tömeges illegális bevándorlás jelent-e terrorveszélyt. Szijjártó Péter szerint igen.

A riporter nem érti…

Szijjártó Péter a nyilatkozatai során számtalanszor elmondta, hogy az elmúlt években 29 terrortámadást követtek el migrációs hátterű terroristák, több mint 330 ártatlan európai embert megöltek, és több mint 1300-at megsebesítettek. Ez feltehetően elkerülte Emily Maitlis figyelmét a felkészülés során. A BBC riportere érzi, hogy nagy a baj, hirtelen vált, és lefelé görbülő szájjal – a magyar ellenzékre hivatkozva – közli, hogy a magyarországi választás tisztességtelen volt. Szijjártó Péter mosolyogva válaszolja, tudja, hogy a hölgy az ellenzéket képviseli, de ettől még az állításai komolytalanok, hiszen 70 százalékos részvétel mellett kétharmaddal nyert a kormány, ráadásul egymás után harmadszor. Ezen a ponton teljesen kicsúszik a talaj Emily Maitlis lába (széke) alól, és azzal támad, hogy Magyarországon nincs demokrácia. A magyar külügyminiszter nem tehet mást, közli, hogy a riporter hazugságokat ismétel. A magyar emberek döntöttek a választáson, jó lenne, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

Ez tehát a liberális világban agyonünnepelt BBC, a közszolgálatiság példája…

Egyébként Szijjártó Péter nem először vitte jégre a BBC riporterét, korábban a BBC-s kérdező számon kérte a magyar minisztert, amikor Szijjártó Péter azt állította, hogy Londonban no-go zónák vannak. Szijjártó Péter ekkor válaszában kitért rá, hogy a BBC forgatott filmet a londoni no-go zónákról…

És az is előfordult, hogy a BBC honlapján azok, akik kommentelték a magyar miniszter interjúját felsorolták a londoni no-go zónákat.

Ezek után kicsit sem meglepő, hogy a most készített interjút úgy tették fel a honlapra, hogy nem lehet véleményt írni róla.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

Nagyszombati csend

  Csend van, nem történik semmi sem, a Messiás sírjában pihen, az apostolok ajtók mögött …

2 hozzászólás

  1. Kedves Ervin ! Lassan —de egyre inkább !— unalmassá válik az a vádaskodási sorozat , amiről éppen most olvashattam . Minden elismerésem azoknak , akiknek válaszolniuk kell olyan személyeknek , akik papagájok módjára szajkózzák ezeket a hazugságokat. Túl vén vagyok , lehet , hogy nem érem meg azt az időt , hogy végre értelmesen kommunikálnak egymással azok, , akik más véleményen vannak .
    Ugyanis igazán szeretnék olyan vitát végig hallgatni , ahol ütköztetik a véleményüket . Persze úgy , hogy érvekkel rendelkeznek , nem pedig “kampányszöveggel” .Az az érzésem , hogy az un. liberálpolitikusok nem rendelkeznek sem kellő szókinccsel , sem információval .Az összeszemezgetett —általuk valósnak ítélt —szlogeneket szajkózzák , teljes meggyőződéssel .Ez viszont unalmas .

  2. Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
    Büszke polgársága csak olyan társadalmaknak van, hol a polgárság forradalmat csinált, s véres kézzel dobálta ki kastélyaik ablakán elnyomóit. A magyar polgárság csinált talpnyalást, de forradalmat soha! Ady
    Csak reklám pógárok vannak, tolvaj új, zsidó buroázia!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.